Yaralara merhem olacak

Yaralara merhem olacak

Saatte ortalama 6 insanın hayatını kaybettiği Suriye’ye gönderilmek üzere 3. Tıbbi Yardım konvoyu hazırlandı.

 Yardımeli Derneği’nin İngiltere Merkezli SKT Welfare (iyilik hareketi) ile beraber Suriye gidecek olan 32 tam teşekkülü ambulans ekibi yola çıktı. İngiltere ve Avrupa’dan 88 aktivistin katıldığı ambulanslara 10’un üzerinde yardım TIR’ı da eşlik ediyor.

Her gün tonlarca bomba altında yaşam mücadelesi veren Suriye halkına dev tıbbi yardım konvoyu yolu çıktı. Yardımeli Derneği’nin İngiltere Merkezli SKT Welfare (iyilik hareketi) ile beraber Suriye gidecek ve 32 tam teşekkülü ambulanstan oluşan “Tıbbi Yardım Konvoyu” dün akşam saatlerinde İstanbul’a ulaştı. Geceyi İstanbul’da dinlenerek geçiren yardım konvoyu sabahın erken saatlerinde hareket etti. İzmit, Sakarya, Ankara, Konya ile Adana’da konvoya katılacak yeni yardım araçlarıyla yola devam eden yardım konvoyu pazartesi günü Suriye’ye geçecek.

Konvoyla birlikte İngiltere ile Avrupa’nın değişik ülkelerinden 88 aktivist ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi de İstanbul’a geldi. Geceyi İstanbul’da geçiren yardım konvoyu bu sabah saatlerinde hareket etti. Eyüp Belediyesi Sosyal tesislerinde düzenlenen uğurlama programına yurtdışından gelen misafirler ile Türkiye’den stk temsilcileri ve yardım gönüllüleri katıldı. Programda konuşan Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman Suriye’deki dramın bir an evvel son bulması ve mevcut şartların daha iyi hale getirilmesi için dünya kamuoyunun daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ÖLÜM İSTATİSTİKLERİ  SAATLİK DEĞİŞİYOR

Programda konuşan Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, şu ana kadar 200 binden fazla insanın katledildiği Suriye’ye 47 ambulans gönderdiklerini bugün yola çıkanlarla birlikte bu sayının 79’a çıktığını söyledi. Esed yönetiminin kimyasal silah dahil her türlü silahı kullandığını hatırlatan Danışman, “Sivil ve direnişçi ayırımı yapılmadan kadın çocuk yaşlı insanların öldürüldüğü Suriye’de her gün onlarca çocuk tıbbi imkansızlık ve açlıktan dolayı hayatını kaybediyor. Suriye’de artık ölüm istatistikleri saatlik olarak değişiyor. Saatte ortalama 6 insan hayatını kaybediyor” dedi.

Dün sabah saatlerinde İstanbul’dan hareket eden III. Tıbbı Yardım Konvoyu,  güzergahlarda illerden de katılacak yeni yardım araçlarıyla beraber 12 Mayıs Pazartesi günü Reyhanlı’daki Cilvegözü sınır kapısından geçecek.

Osman İlhan: hayırseverlere

Çok müteşekiriz Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği Koordinatörü Osman İlhan, 3. Tıbbi Yardım Konvoyu’nun İstanbul’dan hareketinden önce yaptığı açıklamada, İngiltere’deki SKT Walfare adlı yardım kuruluşuyla daha önce Suriye’ye 47 ambulans gönderdiklerini belirtti. İlhan, Suriye’de seyyar bir çocuk hastanesi de kurduklarını hatırlatarak, yardımlarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti.

Osman İlhan, SKT Walfare bünyesindeki görevlilerin, ambulansları Suriyelilere teslim ettikten sonra Türkiye üzerinden İngiltere’ye döneceklerini kaydetti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.