Yap robotu, kap bursu!

Yap robotu, kap bursu!

Bu yıl beşincisi gerçekleşen Robot Yarışması sonucunda dereceye giren ve lisans /lisansüstü eğitimi için İstanbul Aydın Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere İAÜ başarı bursu verilecek.

Türkiye genelindeki katılımcıları teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmeyi, onların yaratıcılığını tetikleyerek ödüllendirmeyi, bu alandaki potansiyele katma değer kazandırmayı amaçlayanyarışma İAÜ Florya kampüsünde gerçekleşti. Yarışmada çizgi izleyen robot, sumo robot, mini sumo ve serbest kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. İAÜ bu sayede, Türkiye’de ekonomik kalkınma için gençlere teknoloji üretimi ve itici güç olma konusunda meslek yüksekokul ve mühendislik fakültelerine geçmelerine de yardımcı olmuş oluyor.

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ”

Yapılan yarışma ile beraber öncelikli olarak amaçlarının teknoloji konusunda yetenekli gençleri motive etmek olduğunu söyleyen İAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Uçan, “Bu yıl diğer yarışmalardan farklı olarak eğitim bursu vermemiz gerçekten çok önemli. Aynı zamanda derece yapan öğrencilere tasarımları için de model patenti veriyoruz. Üniversitemizin mühendislik fakültesi bu yıl akreditasyon almaya başladı yani artık elektrik-elektronik bölümü öğrencilerine robot teknolojileri dersleri veriyoruz. Bölümdeki öğrenciler kendi robotlarını yapmadan mezun olamayacakları için hepsi kendi tasarımları için çalışmış ve başarıya ulaşmış oluyorlar. Geleceği taşıyacak olan mühendislik bölümü öğrencileri için bu yarışma çok önemli bir yere sahip. Umarım hedefimize ulaşır ve ülkemize güzel bir gelecek sağlarız” dedi. 

“TÜRKİYE ROBOT YARIŞMALARINDA ÖNEMLİ BİR YOL KAT ETTİ”

İstanbul Aydın Üniversitesi Mekatronik Bölümü öğrencisi ve Mini Sumo Robotu Kategorisi Hakemi Suat Atakan Ulubay’da yarışma için, “Yarışmaya katılanlar gerçekten çok büyük şanslar elde etmiş olacaklar. Hem burada birbirleriyle iletişim sağlayarak tecrübelerini paylaşmış hem de kendilerini deneyip tecrübe kazanmış oluyorlar. Türkiye olarak robot yarışmalarında önemli bir yol kat ettik. Bütün dünya ülkelerinin katıldığı yarışmalarda birçok kategoride de başarılar sağladık. Bu yüzden gençler için bu tarz teşvik edici etkinlikler geçekten büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu. 

Kendileri için en büyük ödülün İAÜ’ nün vermiş olduğu bursu kazanmak olduğunu söyleyen ve çizgi izleyen kategorisinde dereceye giren yarışmacılardan Alibeyköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektronik Bölümü öğrencisi Halim Güney ise böyle bir imkândan dolayı çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Güney aynı zamanda, “Zaten okul olarak yapmış olduğumuz robotlarla birlikte Türkiye genelinde de birçok yarışmaya katılım sağladık. Fakat artık bu eğitimin çok iyi bir üniversitede tamamlanması gerçekten en büyük idealimiz. Bir seneden bu yana yapmış olduğumuz emeklerin karşılığı olarak yarışmada da derece sahibi olmak gerçekten mutluluk verici” ifadelerini kullandı. 

Yarışmada Mini Sumo, Sumo ve Çoklu Mini Suma Kategorilerinde Alican Gençol, Batuhan Kurt, Yunus Emre Kulaksızoğlu, Emre Tarhana ve Umut Meriç, Çizgi İzleyen Kategorisi’nde Hıdır Aydın, Halim Güney, Enes Can Abanuz, Doğukan Oda ve Hüseyin Serkan Çay, Serbest Kategori’de ise Eyüp Betaş, Bahadır Aydoğdu, Kemal Derki, Ayberk Battal Doğuçay, Fırat Tekin birincilik kazandı.

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.