Yanardağ patlamasında ölü sayısı 31'e yükseldi

Yanardağ patlamasında ölü sayısı 31'e yükseldi

Japonya'nın orta kesiminde yer alan Ontake yanardağının iki gün önce patlaması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 31'e yükseldi.

 
Nagano kenti yetkilileri, ordunun desteğiyle devam eden arama-kurtarma çalışmalarında 4 kişinin daha cesedine ulaşıldığını belirtti.
 
Cesetlerden bazılarının zirveye yakın bölgede, bazılarının da volkanik küllerin altında gömülü halde bulunduğu kaydedildi. Yaşamını yitiren diğer 27 kişinin cesedinin bulunması için çalışmalar devam ediyor.
 
Patlama sırasında kalabalık bir grubun dağa tırmandığı, dağcılardan büyük bir kısmının bölgeden uzaklaşmayı başardığı, bazılarının ise yanardağın püskürttüğü volkanik kül ve kayaların altında kaldığı sanılıyor.
 
Arama kurtarma çalışmalarına binden fazla itfaiyecinin yanı sıra askeri personel de katılıyor. Acil Durum Yönetimi, patlamada üçü ağır olmak üzere 40 kişinin de yaralandığını açıkladı.
 
Japonya'nın Honşu Adası'nda Nagano ve Gifu kentleri sınırında yer alan, 3 bin 67 metre yüksekliğindeki Ontake yanardağı, iki gün önce faaliyete geçmiş ve kül püskürtmeye başlamıştı. Japon Meteoroloji Dairesi, Ontake yanardağı için alarm seviyesinin üçe yükseltildiğini açıklamış ve yanardağdan uzak durulması uyarısında bulunmuştu.
 
Ontake yanardağı, 1979'da benzer bir şekilde patlamış ancak ölüme neden olmamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.