Yanan ormanlar yeniden ağaçlandırılıyor

Yanan ormanlar yeniden ağaçlandırılıyor

Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı 2012 yılında çıkan ve Yayladağı ilçesine de sıçrayan yangından zarar gören alanlar yeniden ağaçlandırılıyor.

Bu kapsamda Kızılçat Köyü’nde ağaçlandırma çalışması yapıldı. Ağaçlandırma törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ormanların hayatımızın içerisindeki önemine değinerek, “Maddi ve manevi refahımızın ve kalkınmamızın en önemli araçlarından olan ormanlarımız en temel kalkınma kaynaklarımızdır. Bunu böyle biliyor ve bu amaçla ormanlarımıza sahip çıkıyoruz. İlimiz genelinde hemşerilerimiz de bu konuda hassasiyet gösteriyorlar, bu da bize huzur ve güven veriyor. ” dedi.

Vali Lekesiz, Suriye’de yaşanılan olumsuzlukların bir şekilde Hatay'a da yansıdığını, orman yangınlarının da bunlardan biri olduğunu ifade etti. Vali Lekesiz, “Buna ilişkin önlemlerimizi olabildiğince almaya çalışmıştık. Komşuda çıkabilecek yangınları öngörüp buna ilişkin bir yol haritası hazırlamıştık. Bunlardan biri de çıkabilecek yangınların ilimize sıçramaması için yaklaşık 60 kilometrelik sınır yolunun genişletilmesi idi. Eğer o tedbirler alınmasaydı o günleri çok daha ağır bedellerle ödeyebilirdik. Acımız büyük, ciğerlerimiz yandı ama çok şükür cana bir şey gelmedi. Cana bir şey gelmedikten sonra gerisinin birlik beraberlik içinde üstesinden geliriz, nitekim geldik ve geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Lekesiz, yeniden ağaçlandırma çalışmaları kapsamında yangından zarar gören alanlara, alevlere dayanıklı türler dikileceğini de hatırlatarak, “Ağaçlandırma kapsamında, yanan türlerden çok daha iyisini, daha fazlasını ve daha zenginini dikeceğiz. Bunlar aynı zamanda vatandaşımıza gelir getirecek fıstıkçamı, badem, ceviz, defne gibi türler olacak.” dedi.

Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi’nin de konuyla ilgili olarak bilgi verdiği törende daha sonra Vali Lekesiz ve beraberindekiler köy içinde belirlenen alanda ilk çam fidanını dikti.

Aktifhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.