Yaklaşık 6 metrelik ramazan pidesi görenleri şaşırttı

Yaklaşık 6 metrelik ramazan pidesi görenleri şaşırttı

Düzce'de bir fırıncı 2,5 kilogram un, 1,5 litre su, bir koli yumurta ve 1 kilogram susam kullanarak 5 metre 77 santimetre uzunluğunda ramazan pidesi yaptı.

Düzce'de bir fırıncının, 6 metrelik fırında 5 metre 77 santimetre uzunluğunda yaptığı ramazan pidesi, vatandaşların ilgisini çekti.

Aydınpınar Caddesi'nde Şenol Benli'ye ait ekmek fırınında yapılan 5 metre 77 santimetre uzunluğundaki pide sergilendi. Pideyi gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Fırının sahibi Benli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 metre uzunluğa sahip fırınında 6 metrelik pide yapmak istediklerini fakat hamuru sığdıramadıkları için uzunluğun 5 metre 77 santimetre olduğunu söyledi.

Pideyi uzun uğraşlar sonucu pişirmeyi başardıklarını söyleyen Benli, "Ustalarımızla beraber pideyi yaparken 2,5 kilogram un, 1,5 litre su, bir koli yumurta ve bir kilogram susam harcadık. Fırınımız 6 metre, pidemiz ucu ucuna denk geldi." dedi.

Ustaları ile bu şekilde ara ara denemelerde bulunduklarını belirten Benli, "Hamur esnek olduğu için bizi uzunca süre uğraştırdı. Ama pişirmesi keyifli oldu. Çıkarırken parçalamamak için çaba harcadık. Fırınımız rahatlıkla aldı. Bu fırında daha uzununu yapmak mümkün değil." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.