Yakılan Filistinli bebek toprağa verildi

Yakılan Filistinli bebek toprağa verildi

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'da Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu hayatını kaybeden bebeğin cenazesi, binlerce Filistinlinin katıldığı cenaze merasimiyle, saldırının düzenlendiği Nablus'un Duma beldesinde toprağa verildi.

Batı Şeria'da evinin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden Filistinli bebek toprağa verildi
Cenaze merasimine Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın yanı sıra çeşitli Filistinli grupların liderleri de katıldı. Filistinli bebeğin naaşı el-Belde Camii'nden alınarak kabristana taşındı. Gergin ve öfkeli bir atmosferin hakim olduğu gözlemlenen cenaze merasiminde, suçluların cezalandırılması yönünde sloganlar atıldı.

Hamdallah, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Filistin halkının İsrail'in işlediği cinayetlerden kurtarılması için tüm dünyanın harekete geçmesi gerektiğine işaret ederek, "Evinde uyuyan masum bebeğe merhamet edilmedi. İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılar sonucu uyurken can veren masum çocuklara merhamet edilmedi. Uluslararası toplum bu masum bebeğin ne suçu olduğunu söylemeli" dedi.
Bu tür saldırıların kendilerini yıldıramayacağını vurgulayan Hamdallah, "48 yıldır devam eden işgale artık dur diyoruz ve bu işgalin sona ermesini istiyoruz. Filistinlilere yönelik suçları uluslararası platformlara taşıyacağız" diye konuştu.
 
İsraillin yaktığı bebek toprağa verildi

Hamdallah, geçen sene Gazze'de binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini, Batı Şeria'da ise neredeyse her gün yeni bir suç ve ihlale, can kayıplarına tanık olduklarını belirterek, "İsrail hapishanelerinde yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor. Haklı olan biziz ve tüm bu suçlar karşısında sesimizi yükseltmek hakkımız" ifadelerini kullandı.
Yahudi yerleşimcilerin 2004'ten bu yana Filistinlilere yönelik 11 bin ihlal olayıyla bağlantısı olduğunu dile getiren Hamdallah, "Filistin yönetimi, Filistin halkının toprakları üzerindeki varlığını teyit etmek için Yahudi yerleşimciler tarafından yıkılan, yakılan her ev, mescit veya kiliseyi yeniden imar edecek" diye konuştu.
 

DAEŞ benzetmesi

Öte yandan İsrail meclisi Knesset'teki Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi, Filistinli bebeğin hayatını kaybettiği saldırıyı, terör örgütü DAEŞ'in eylemlerine benzetti.

Birleşik Arap Listesi milletvekillerinden Tibi, "Bu, bir seneden az bir süre içinde yerleşimciler tarafından yakılarak öldürülen ikinci çocuk. Filistin topraklarında kargaşa çıkaran Yahudi DAEŞ'ler var. Hesap vermeksizin ve kontrol edilmeksizin Filistinli çocukları yakıyorlar" dedi.

Yahudi yerleşimcilerin, Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait evi ateşe vermesi sonucu Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası ise yaralanmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.