Yahudileri öldüren Filistinlilere af yasağı

Yahudileri öldüren Filistinlilere af yasağı

İsrail Parlamentosu Yasama Komitesinin, devlet başkanının Yahudileri öldürenler için af çıkarmasını engelleyen yasayı onayladığı bildirildi

İsrail Ekonomi Bakanı ve Yahudi Evi Partisi Başkanı Naftali Bennet, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail mahkemelerine, devlet başkanının Yahudileri öldürenler için af çıkarmasını ya da cezalarını hafifletmesini engelleme yetkisi veren kanun tasarısı kabul edildi. Şimdi bu kanun tasarısının Knesset'te onaylanması gerekiyor ve biz bunun bir an evvel gerçekleşmesinde ısrar ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bennet, İsrail hükümetinin bu kararla teröre karşı verdiği mücadelede yeni bir sayfa açtığını ve ölenlerin ailelerine karşı taşıdığı ahlaki sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Filistin'den tepki

Öte yandan, Gazze'deki Hamas hükümetinden İsrail'de kabul edilen kanun tasarısına tepki geldi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Esirler Bakanı Atallah Ebu es-Sebh, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu karar İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların direnişini kırmak için sarf edilen ümitsiz bir çabadır" ifadesine yer verdi.

Sebh, kararın, İsrail hükümetinin Filistinli tutuklular hakkında izlediği politikanın bir parçası olduğunu kaydetti.

Filistinli tutukluların serbest bırakıldığı takas anlaşmasının direniş sayesinde gerçekleştiğini anımsatan Sebh, "Kararla birlikte hapishanedeki tutukluların serbest kalmasının tek yolunun direniş olduğu bir kez daha anlaşıldı" değerlendirmesini yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.