Yahudi Yerleşimciler camiyi ateşe verdi!

Yahudi Yerleşimciler camiyi ateşe verdi!

Filistinlilere yönelik ırkçı eylemleriyle gündeme gelen Yahudi yerleşimciler bu sefer de Filistin'in Nablus kentindeki Ebubekir Sıddik Camisi'ni ateşe verdi. Yangına o esnada camide namaz kılan Filistinlilerin müdahale ettiği belirtiliyor.

Filistin'in Nablus kentindeki Ebubekir Sıddik Camisi'nin Yahudi yerleşimciler tarafından ateşe verildiği öğrenildi.
 
Aktivist Hamza Diriyye, kentin güneyindeki Akraba bölgesinde sabah namazını kılmak üzere camiye giden Filistinlilerin, alt kattaki kadınlar bölümünün ateşe verildiğini görüp yangına müdahale ettiğini söyledi.
 
Yangın nedeniyle Kur'an-ı Kerim ve halıların yandığını, camların kırıldığını belirten Diriyye, Yahudi yerleşimcilerin cami duvarlarına "Araplara ölüm" sloganı yazdığını kaydetti.
 
Diriyye, 5 ay önce de aynı bölgede benzer olayın yaşandığını, Filistinlilere ait hayvan ağıllarının yakılıp duvarlara "Araplara ölüm" şeklinde slogan yazıldığını hatırlattı. Olayla ilgili Filistin ya da İsrail makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Yahudi yerleşimciler özellikle Batı Şeria'daki bazı köylerde camilere yönelik sürekli saldırılar düzenleyip, ırkçı eylemlerini sürdürüyorlar.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.