Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da cami yaktı

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da cami yaktı

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin bir camiyi kundakladığı bildirildi

Batı Şeria'nın Beytullahim kenti güneyindeki El-Ceba Köy Meclisi Başkanı Numan Hamedan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir grup Yahudi yerleşimci, gece köye baskın düzenledi, El-Huda Camisi'ni ateşe verdiler" dedi.

Caminin bir bölümünün yandığını, bölge sakinlerinin haber vermesi neticesinde halk tarafından söndürüldüğünü belirten Hamedan, "Yerleşimciler, cami duvarına Arap ve Müslümanlar karşıtı ırkçı yazılar yazdı" diye konuştu.

Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, sabah saatlerinde polisin Ceba'da ırkçı eylemler yapıldığı şeklinde ihbar alındığını, köydeki caminin kundaklandığı ve duvarına İbranice yazılar yazıldığını belirtti.

Samri, ordu ve polis güçlerinin olay yerine intikal ederek soruşturma açmak üzere hazırlandığını ifade etti. 

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerinin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.

İsrail, Batı Şeria'yı Yahuda ve Samarya şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklananın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.