Yahudi yerleşim birimi sayısı 14 bine yaklaştı

Yahudi yerleşim birimi sayısı 14 bine yaklaştı

İsrail-Filistin barış görüşmelerinin 9 ay önce yeniden başlamasından bu yana, Filistin topraklarında 13 bin 800'den fazla Yahudi yerleşim birimi inşaası planlandı.

İsrail -Filistin barış görüşmelerinin 9 ay önce yeniden başlamasından bu yana,Filistin topraklarında 13 bin 800'den fazla Yahudi yerleşim birimiyle ilgili çalışma yapıldı.

Yahudi yerleşim birimleri konusunda çalışmalar yapan "Şimdi Barış" adlı İsrailli sivil toplum kuruluşu tarafından yayımlanan rapora göre, İsrail-Filistin barış görüşmelerinin başladığı tarihten bu yana, 2 bin 248'i Batı Şeria ve 2 bin 620'si Doğu Kudüs'te, 4 bin 868 yerleşim biriminin projesi ihaleye açıldı, Batı Şeria'da 6 bin 561, Doğu Kudüs'te ise 2 bin 422 olmak üzere, 8 bin 983 yerleşim biriminin ise planlaması tamamlandı.

İsrail-Filistin barış görüşmeleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının Ekim ayında kesilmiş, görüşmeler daha sonra ABD'nin girişimiyle Temmuz 2013'te tekrar başlamıştı.

Filistin'de Fetih ve Hamas hareketleri arasında geçen hafta varılan milli mutabakata tepki gösteren İsrail, 9 aydır Filistin yönetimiyle yürüttüğü barış görüşmelerini askıya aldığını bildirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.