Yağmur umutlandırdı

Yağmur umutlandırdı

Konya Ovası'nda üç gündür etkili olan yağmur, hububat üreticisinin sevindirdi.

Konya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, yaptığı açıklamada, üreticilerin uzun süredir Konya ve ilçelerinde yağmur duasına çıktığını, son yağışlarla duaların kabul olduğunu söyledi.

Hububat üreticisinin yüzde 80'inin bölgede kuru tarım yaptığını belirten Çöklü, "Birkaç gündür bölgemize istediğimiz yağış düştü, çiftçilerimizin umudu yeşerdi. Umutsuzluk ve karamsarlık son yağışlarla bir nebze olsun azaldı. Son yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü, hem kurumakta olan mahsule can verdi hem de yeşil desenli bitkilerin ekim döneminde toprak nemlendi" diye konuştu.

KARAMAN

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu da mayıs ayında gelen yağışların çiftçiyi mutlu ettiğini ifade etti.

Nisan ayında yeteri kadar yağış olmamasına rağmen üreticilerin umudunu kaybetmemesi gerektiğini aktaran Muğlu, son günlerde etkili olan yağmurlarla bir nebze olsun zararın azaldığını dile getirdi.

Muğlu, şöyle devam etti:

"Karaman'da dün metrekareye 32 kilogram yağış düştü. Çiftçilerimiz endişe etmesin. Ürünlerimizdeki zararı yüzde 50 olarak hesaplamıştık. Son yağışla beraber bu zararımız yüzde 30'a geriledi. Eğer yağmur yağmasaydı zararımız yüzde 80'e çıkacaktı. Sulama imkanı olmayan tarlalarda, tohumlar daha çimlenmemişti bile. İmkanı olanlar da mecburen sulayacaklardı. Yağışlar sadece havayı değil, çiftçinin yanan yüreğini de serinletti."

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.