Yağmur sulama sistemiyle verimi attırma hedefi

Yağmur sulama sistemiyle verimi attırma hedefi

Alaplı ilçesinde fındık üreticisi Ali Yavuz, 1 ton fındık topladığı bahçesinden yağmur sulama sistemi sayesinde bu yıl 6 ton ürün elde etmeyi hedefliyor.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dere yatağından fındık bahçesine yaklaşık 700 metre boru döşediğini ve elektrikli motor sayesinde sulama yaptığını söyledi.

Yağmur sulama sistemi sayesinde fındık veriminin artığını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 8 yıl önce fındık bahçesinde yaklaşık bir ton civarında fındık topluyordum. Dere yatağı bahçeme yakın olduğu için yağmur sulama sistemi kurmaya karar verdim.  Bir ton fındık topladığım bahçeden bu yıl 6 ton civarında ürün almayı hedefliyorum. Sulama sitemi sayesinde fındığın verimi ve kalitesi çok arttı."

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu da tarımda verimliliğin artırılmasını sağlayan önemli kriterlerden birisinin de sulama sistemi olduğunu belirterek, "Son yıllarda artan kuraklık nedeniyle özellikle fındık bahçelerinde sulamanın öneminin daha da artmakta.  Bazı çiftçilerimiz tarafından özelikle dereye yatağına yakın olan yerlerde yağmur sulama sistemine yöneliyor" diye konuştu.


Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.