Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü

Ankara’da yaklaşık bir haftadır devam eden yağışlar verim düşüklüğü endişesi taşıyan çiftçilere umut oldu. Yağışların hububatta kardeşlenme dönemine denk gelmesi beklentileri artırdı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, kurak geçen kış mevsiminin ardından gelen bahar yağmurlarının hububatın kardeşlenme döneminde çiftçilerin imdadına yetiştiğini ve yağışların bir süre daha devam etmesi halinde hububatta verimin arzu edilen noktaya ulaşabileceğini söyledi.

Ankara’nın, Türkiye’nin önemli tahıl ambarlarından biri olduğunu kaydeden Temel, bitkinin tam suya ihtiyaç duyduğu bir dönemde yağmur aldığını, bu yağmurların da verimi artıracağını söyledi. Temel, “Kış döneminde kar ve yağmurun az olması çiftçilerimizi ve bizi üzmüştü. Bu dönemde özellikle kar yağışının az olması verimi bir parça düşürecektir. Ancak, bitkinin suya en fazla ihtiyaç duyduğu dönem Nisan, Mayıs ve Haziran aylarıdır. Nisan ayında bitki yeterli yağışı aldı. Mayıs ayının ilk haftası umduğumuz gibi geçti. İnşallah böyle devam ederse verimde geçen yıla oranla çok fazla düşüş olmayacağını düşünüyoruz.” dedi.
Bu sene hububatta daha kaliteli ürün beklediklerini de ifade eden Temel, özellikle kaliteli üretimin geçen yıl hayata geçirilen yeni alım politikası ile daha da önem kazandığının altını çizerek; üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir yıl diledi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.