Yağışlar barajlara nefes aldırdı

Yağışlar barajlara nefes aldırdı

Kış aylarının kendisini iyiden iyiye hissettirdiği son günlerde İstanbul’a düşen yağış, baraj havzalarına ulaşarak su miktarını arttırdı.

Toplam doluluk oranı yüzde 47,67’ye ulaşırken, bazı barajlardaki doluluk oranı yüzde yüz oldu.
 
Son yağışlarla tüm barajlardaki su seviyeleri yükselirken, toplam doluluk oranı da yüzde 47,67’ye ulaştı. Ağustos ayında, yüzde 17 ile alarm zillerinin çaldığı barajlarda sonbahar yağmurları ardından baraj su seviyeleri de artıyor. Kış aylarının yeni yeni hissedildiği ülkemizde 6 Aralık 2014 itibariyle barajlardaki doluluk oranı yüzde 47’yi geçerken, geçen yıl aralık ayında bu oran sadece yüzde 38’di. 
 
ISTRANCALAR’DA DOLULUK YÜZDE 100
 
Özellikle Avrupa yakasında kendini fazlasıyla hissettiren soğuk ve yağışlı hava ile Istrancalar bölgesindeki baraj ve regülatörlerin doluluk oranı yüzde 90 seviyelerine yükseltti. İstanbul’un en önemli su kaynaklarından olan Istrancalar barajı yüzde 100’ü doldu. İstanbul’un en büyük barajlarından biri olan Terkos Barajı’nın rezervi de yüzde 80,6 oldu. Kasım 
Ayı’nda alınan yağışlar İstanbul’a 51 milyon metreküp içmesuyu sağladı.
 
SUSUZ VE ENDİŞELİ YAZA VEDA
 
Susuz görüntüsü üzerinde birçok haber yapılan ve geçen yılki kuraklığın sembollerinden olan  Papuçdere Barajının doluluk oranı yüzde 94,6’a ulaştı. Ağustos ayında bu oran 0,44’tü. Su miktarı yüzde  9,9’a kadar gerileyen Kazandere’de seviye yüzde 100’ü gördü. Ağustos ayında  Sazlıdere barajı’nda oran yüzde 5,8, Büyükçekmece’de yüzde 7,4, Kazandere yüzde 9,9 olarak ölçülmüştü.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.