Yabancıların dilinden Türkiye'de Ramazan

Yabancıların dilinden Türkiye'de Ramazan

Türkiye Bursları programı ile Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrenciler ramazana büyük renk katıyorlar.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın Türkiye Bursları programı ile Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrenciler, Türkiye'de yaşanan ramazana büyük renk katıyorlar. Bugüne kadar Ramazan ayını kendi ülkelerinde yaşayan pek çok öğrenci, Türkiye'de farklı bir Ramazan yaşadıklarını anlatıyor. 

Doktora öğrencisi olan Etiyopyalı Muzeyen Hawas Sebsebe eşi ve 3 çocuğu ile Türkiye'deki 5'inci yılını geçiriyor. Türkiye'de Ramazan deyince aklına birlikte yapılan iftarlar ve yapılan yardımların geldiğini söyleyen Sebsebe, “Komşular yemek getiriyor, Ramazan paketleri dağıtılıyor. Yardımlaşma ve dayanışmanın kesilmeksizin devam ettiği 4 Ramazan geçirdim burada” dedi. 

Doktora öğrencisi olan Makedonyalı Reyhan Rahman, Ramazan boyunca farklı camilerde teravih kıldığını belirterek, “Türkiye benim ülkemden maneviyat olarak daha iyi. Bu sebeple arkadaşlarla birlikte Ramazan'ı Türkiye'de geçirmeye karar verdik” ifadelerini kullandı. 

Yüksek Lisans öğrencisi Afganistanlı Harima Mohd Yonus, ülkesi ile Türkiye'nin Ramazan'ı yaşama şeklindeki farklılığa dikkat çekiyor. Yonus, “Afganistan'da Bayramlar dışında hiç kimse birbirini çok fazla ziyaret etmez. Herkes bu ayı kendi halinde yaşar. Ama Türkiye'de böyle değil. İnsanlar burada bu ayı birlikte geçiriyorlar. Bence çok güzel bir şey” diyor.

Azerbaycanlı Orkhan Gafarov da, Azerbaycan ile Türkiye arasında Ramazan'ı yaşayış farkı olduğuna dikkat çekiyor. Gafarov, “Devlet ve toplum ramazanı size hissettiriyor. Azerbaycan'da ise Ramazan ayı güzel olmakla birlikte toplumsal ayağı biraz daha genişletilebilir” diyor.

türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.