Yabancı uyrukluya oturma vizesinde müjde

Yabancı uyrukluya oturma vizesinde müjde

Bakanlar Kurulu kararına göre, Türkiye'de ikamet izin süreleri biten ve 60 gün süreli pasaportu olmayan yabancı uyruklu şahıslar 31 Aralık 2014'e kadar Türkiye'ye girebilecekler.

Hamide Hangül'ün haberi:
 
Türkiye'de ikamet izin süresi biten yabancılara Bakanlar Kurulu'ndan müjdeli haber geldi. Bu kapsamda ikamet izin süreleri biten ve altmış gün süreli pasaportu olmayan yabancı uyruklu vatandaşlar, 31 Aralık 2014'e kadar Türkiye'ye girebilecekler. Konuyla ilgili karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İçişler Bakanlığı'nın yazısı üzerine, vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az altmış gün süreli pasaport veya pasaport yerine geçen belgesi olmayanların Türkiye'ye girişlerine izin verilmesi hakkındaki kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin, Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 18'inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Kararda, 'Türkiye'ye giriş yapmak üzere sınır kapılarına gelmiş olmakla birlikte vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren en az altmış gün süreli pasaport veya pasaport yerine geçen belgesi olmayanların, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesine göre, ülkemize girişlerine 31 Aralık 2014 tarihine kadar izin verilebilir' denildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.