Yabancı öğrencilere üniversite desteği

Yabancı öğrencilere üniversite desteği

Uludağ Üniversitesi'nde eğitim almak için Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen 71 yabancı öğrenci, Bursa ve üniversitedeki resmi prosedürler konusunda bilgilendirildi.

Almanya, Polonya, İtalya, Portekiz ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa Birliği'nin farklı ülkelerinden Erasmus, Freemover ve Secondos programları kapsamında Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim görmek üzere gelen 2015-2016 güz dönemi değişim öğrencilerinin Bursa'da ve üniversitedeki resmi işlemlerini kolaylıkla çözebilmeleri amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi ve uluslararası bir öğrenci organizasyonu olan Erasmus Student Network (ESN) işbirliğinde gerçekleştirilen oryantasyon programında toplam 71 yabancı değişim öğrencisine sağlık sigortası, oturma izni, kütüphane kullanımı, öğrenci ve indirimli seyahat kart çıkarımları, öğrenci işleri konularında bilgiler verildi.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi'nin düzenlediği programda konuşan Okutman Volkan Kahraman, her yıl düzenlenen oryantasyon programı ile yabancı öğrencilere Bursa'da ve üniversitede işlerini nasıl çözmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdiklerini söyledi. Kahraman, “Uludağ Üniversitesi bünyesinde 2015-2016 güz dönemi için eğitim görmeye gelen yabancı uyruklu öğrenciler için çok faydalı bir program oluyor. Böylelikle öğrenciler resmi işlemleri nasıl ve nerede yapabileceklerini öğrenmiş oluyorlar" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.