Yaban mersinin faydası büyük

Yaban mersinin faydası büyük

Ülkemizde ölüm nedenleri arasında kalp hastalıkları ilk sıralarda yer alıyor.

Ancak bu hastalıkları önlemek mümkün. "Öncelikle kolesterol ve trigliserit seviyelerinizi normal kan seviyelerinde tutarak kalp krizi riskini azaltabilirsiniz" diyen Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Kalp düzenli çalışmazsa diğer organlarımızda da hastalıklar olur. Kalp sağlığı için tuzu azaltın" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Mocan, kalp dostu gıdaları şöyle anlattı: Yaban mersininin beyne faydası kadar kalp krizine karşı da etkili olduğu bilinir. Kurutulan yaban mersininin üzerine kaynamış su dökerek demlenir. 5 dakika beklenir ve içilir. Sarımsağın; damar genişlemesini önlemek, kan basıncı ile kolestrolü düşürmek, kan pulcuklarının oluşmasını engellemek gibi kalp-damar hastalıklarına olumlu etkileri bulunuyor.

İLAÇ GİBİ GELİYOR

Ginko; kan pıhtılaşması, yüksek kolesterol, damar sertliği, depresyon gibi sorunlarda karşı oldukça etkili bir bitkidir. Yeşil çay; kansere etkili olduğu gibi, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltıyor. Günde 2 bardak yeşil çay, kalp sağlınızı korumada yardımcınız olacaktır. Isırgan otu; içeriğindeki potasyum sayesinde kalp ritm bozukluklarını önlemede yardımcıdır. Nar; içeriğindeki antioksidanlar, demir, potasyum ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Kalp sağlığını koruyan meyvelerin başında gelir.

GÜNDE 2 TANE HAVUÇ YİYİN

Beta-karoten, C ve E vitamini kalp hastalıkları riskini azaltır. Günde 2 adet havuç yemek büyük fayda sağlar. Ispanak, brokoli, lahana, kavun gibi meyve ve sebzeler de, beta karoten açısından bir hayli zengindir. Fındık, yumurta sarısı, domates, ceviz gibi E vitamininden zengin gıdalar da kalp için faydalı olacaktır.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.