Yaban Hayvanlarına Yem Bırakıldı

Yaban Hayvanlarına Yem Bırakıldı

Ağır kış şartları nedeniyle ormanlık alanda beslenme sıkıntısı çeken yaban hayvanları unutulmadı.

Beyşehir Kaymakamlığı öncülüğünde Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Beyşehir Milli Parklar Şefliği tarafından organize edilen Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü’nün de destek verdiği doğayı yemleme faaliyeti kapsamında Beyşehir’e bağlı Şamlar mahallesi yakınlarındaki muhtelif alanlara yaban hayvanlarının beslenebilmesi için yem ve yiyecek bırakıldı. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de etkinlikte İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, kurum amirleri, off-road tutkunları ve katılımcı hayvan severlerle birlikte dizine kadar kara battıkları beyaz örtü üzerinde ilerlemenin güçlükle yapıldığı alanda yaban hayvanları için ağaç diplerine ekmek ve yem bıraktı.

Beyşehir ilçesinde görev yapan kamu kurum amirleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hayvan sever esnafla birlikte yol kenarlarına yem, tavuk eti, sakatat, ekmek, arpa ve buğday gibi gıda maddeleri bırakıldı. Katılımcıların 50 santimin üzerinde kar yüksekliğine sahip dağlık alanda daha kolay yürüyebilmelerini temin için önce off-road araçları arazide sürüş yaparak lastik izleri ile yol oluşturdu. Arazi araçları ile alana taşınan yem ve yiyecekler, katılımcılar tarafından tabiatın değişik noktalarında araziyle buluşturuldu.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, aynı zamanda milli park olan Beyşehir’de Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde olmayan tür ve canlıların yaşadığına dikkati çekerek, bunların ağır kış şartları nedeniyle beslenme sorunu yaşadığını söyledi. Bölgedeki canlı varlığını böylesine zorlu şartlarda koruyabilmek için bu tür faaliyetleri sık sık tekrarladıklarını vurgulayan Başıbüyük, bu tür etkinliklere toplumun her kesiminin destek vermesini istedi. Başıbüyük, bu tür havalarda ava çıkanlara da avlanırken işi katliam boyutuna getirmemesi çağrısında bulunup, duyarlılık istedi ve yaban hayvanlarına da sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Başıbüyük, bu tür faaliyetlerin ağır kış şartları sürdüğü sürece devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.