Ya Rabbi, Risale-i Nur'un anlaşılmasını nasip eyle

Ya Rabbi, Risale-i Nur'un anlaşılmasını nasip eyle

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’ın duası

19 Ekim Pazar günü Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Kocatepe Camii’nde düzenlenen Bediüzzaman Mevlidi’ne katılanlar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz’ın duasına âmin dedi.
 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, “Bıraktığı talebeleri ve muhteşem mirası Risale-i Nur Külliyatıyla çağımız insanlarının iman hakikatleri konusunda gönüllerini aydınlatan onlara ümit aşılayan ufuk açan Bediüzaman Said Nursî Hazretlerini rahmetle anıyoruz, Ya rabbi onun ruhunu bu meclis şerefinden haberdar eyle okunan Kur’ân-ı Kerîm’in nuru ile kalbini pürnur eyle makamını cennet eyle derecatını âli eyle, eserlerinin okunup anlaşılmasını, anlaşılıp yaşanmasını ve yeni nesillere ulaştırılmasını,  bu yola gönül veren kardeşlerimize nasip eyle” şeklindeki duâsı dikkat çekti. 
 
Yılmaz’ın duasından bazı bölümler şu şekilde: 
 
“Kur’ân müfessiri, mütefekkir, İslâm âlimi, mütekellim mutasavvıf Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ruhuna ithaf için akdolunan meclisimizi rızana muvafık eyle Ya rabbi. (...) Ya rabbi içinde yaşadığımız İslâm dünyasında terör fitne kol geziyor, içimiz parçalanıyor, Müslüman ateş ediyor, karşısındaki Müslümanı vuruyor. Katil de maktul de Allahuekber diyor. Dün kardeşliğin, cömertliğin, şefkat ve merhametin en nadide örneklerini sergileyenlerin çocukları, bugün sergiledikleri bu vahşetle maalesef dünyaya korku salıyor, İslâm’a zarar veriyor, İslamofobia üretiyor.  Bizi bunlardan muhafaza eyle Allah’ım. (...) 
 
İnsanın insana yaptığından utanıyoruz ey Rabbimiz. Müslüman’ın Müslüman’a ettiklerinden kahrediyoruz Allah’ım. Bizleri bu çileden kurtar ya rabbi. Sana açılan eller hürmetine, Alem-i İslâm’ı çepeçevre saran bütün karanlıklardan sen kurtar Allah’ım.. Âlem-i İslâmı içine düştüğü fitneden, tefrikadan, cehaletten, fakirlikten, kan ve gözyaşından sen kurtar Allah’ım. Yer yüzünü, yangınlarla kasıp kavuranlardan zayıfların üzerine basarak yükselenlerden sahip oldukları iktidar siyasi güç silah ve teknoloji ile kan ve göz yaşı akıtanlardan âlem-i İslamı sen muhafaza eyle Allah’ım. Dünyayı kana bulayan ve ateşe atan ırkçılık ve ayrımcılıktan, insanlığı aç ve yoksul bırakan sömürgecilikten,  azgınlaşan ve şımaran iradelerden, hak hukuk tanımayan zulüm ve haksızlıklardan âlem-i islamı sen muhafaza eyle Allah’ım. (...) 
 
Ya Rabbi senin rıza-i şerifini tahsil maksadıyla, Habibi edibinin şefaatine nail olmak ümidiyle Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin ruhunu şad etmek maksadıyla gerçekleştirilen bu merasimimizi mübarek eyle. Bu toplantı vesilesiyle okunan sayıları sence malum yüzlerce binlerce Kur’ân hatmi şerifini, mevlidi şerif merasimi esnasında okunan Kur’ân-ı Kerîm ve aşrı şerifleri salatü selam ve dualar ile yapılan her türlü hayır hasenatı dergâh-ı izzetinde kabul eyle. Bunlardan hâsıl olan ecir ve sevabı, evvelen bizzat hülasa-i mevcudat, aleyhi ekmeli tahiyyat efendimiz hazretlerinin mübarek ruhu şeriflerine hediye eyledik vasıl eyle Ya rabbi. (..) 
 
Her devirde, ilim ve irfanıyla islam ümmetine ve yüce dinimize hizmet edenlerin ruhlarını şad eyle Allah’ım. Hususiyle 20. asrın başında insanlığın Allah’ın evinden kaçtığı, teknolojide ulaştığı son noktayı, gözünde putlaştırarak, dinlerin vadettiği cennet dünyadadır diyen, pozitivist, materyalist ve ateist düşüncenin egemen olduğu çağda, din ve diyanet hizmeti veren üstadlarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz ruhlarını şad eyle ya rabbi. Bu dönemde seçkin hizmetleriyle öne çıkan Ahmet Hamdi Akseki, Elmalılı Hamdi Efendi, Filibeli Ahmet Hilmi, İsmail Fenni Ertuğrul ve bilhassa Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri gibi İslamın iman hakikatlerini ilim akıl ve vahyin aydınlığıyla insanlığa sunan ve gönüllerdeki iman ateşini korumak için eserler telif eden ecdadımıza hediye ediyoruz ulaştır Allah’ım. 
 
Özellikle burada bugün toplanmamıza vesile olan, bıraktığı talebeleri ve muhteşem mirası Risale-i Nur Külliyatıyla çağımız insanlarının iman hakikatleri konusunda gönüllerini aydınlatan onlara ümit aşılayan ufuk açan Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini rahmetle anıyoruz, Ya rabbi onun ruhunu bu meclis şerefinden haberdar eyle, okunan Kur’an-ı Kerim’in nuru ile kalbini pürnur eyle, makamını cennet eyle, derecatını ali eyle, eserlerinin okunup anlaşılmasını, anlaşılıp yaşanmasını ve yeni nesillere ulaştırılmasını, bu yola gönül veren kardeşlerimize nasip eyle. Niyetlerini rızana muvafık eyle kendilerine bu hayırlı hizmetlerinde muvaffakiyetler ihsan eyle Allah’ım. İçinde bulunduğumuz, içinde buluştuğumuz  bu programın yapılmasına vesile olanların bu programa katılan bu muhteşem cemaatin, burada yaptığımız bu duaya amin diyen siz değerli kardeşlerimizin ve televizyonları başında bizleri dinleyen dualarımıza amin diyen kardeşlerimizin her türlü sıkıntılarını def-u ref eyle Allah’ım.  Devlet adamlarımıız ve idarecilerimizi, hayırlı işlerde muvaffak eyle. Bilcümle geçmişlerimizin ruhlarını bu meclis şerefinden haberdar eyle Allah’ım. El fatiha..
 
Kaynak: Yeni Asya

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum