"Ya Esed oturacak ya da Müslümanlar''

"Ya Esed oturacak ya da Müslümanlar''

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye'de Esad'ın iktidarda kalması gerektiğini savunarak yine saçmaladı.

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov, Suriye'nin yönetiminin radikal unsurların eline geçmemesi için Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın iktidarda kalması gerektiğini iddia etti.

Rossiya 1 kanalındaki ‘Cumartesi Haberleri’ programında konuşan Peskov, Suriye katili Beşşar Esed'ın devrilmesinin ülkede Müslüman unsurlara zafer kazandıracağını, bunun da yeni bir mülteci akımına yol açacağını ve böylelikle ülkede siyasi çözümü imkansız kılacağını öne sürdü.

Peskov, "Sadece iki seçenek var. Şam'da ya Esed oturacak ya da Nusra Şu an üçüncü bir seçenek yok. Ülkede siyasi çözümün sağlanması için Şam'da Esed oturmalı." ifadelerini kullandı.

Rejimin düşmesi ve müslüman unsurların başa gelmesi durumunda siyasi çözümün olmayacağını belirten Peskov, “Suriye'deki krizin çözümü için uluslararası toplumun uzun bir süre ve çok çaba harcaması gerekiyor. Tüm Suriye toprakları kurtarılmalı. Ülkenin parçalanmaması için her şey yapılmalı. Aksi halde bu tüm bölge için felaket olur" diye konuştu.

QHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.