Wushu Federasyonu 'başörtüsü yasağı'nı böyle protesto etti

Wushu Federasyonu 'başörtüsü yasağı'nı böyle protesto etti

Türkiye, Avrupa Wushu Federasyonu'nun "Tao branşına başörtülü sporcular katılamaz" şartı nedeniyle Avrupa şampiyonlarına katılmama kararı aldı.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Akyüz, Avrupa Federasyonu'nun hiçbir faaliyetine katılmayacaklarını söyledi.

Geçen yıl sadece kadın sporcuları şampiyonaya götürmediklerini ancak bu yıl hiçbir turnuvada yer almayacaklarını anlatan Akyüz, "Avrupa Federasyonu, 'tao branşına başörtülü sporcular katılamaz' diye karar aldı. Bu insanlık ayıbı maddeyi protesto ederek Avrupa şampiyonalarına kız ve erkeklerde katılmama kararı aldık.  Bu eskimiş, körlenmiş Avrupa Federasyonu'nu ülke olarak artık biz tanımıyoruz. Bunu Dünya Federasyonu'na da deklare ettik" diye konuştu.

Akyüz, İtalya ve Fransa gibi güçlü Avrupa ülkelerinin de Avrupa Federasyonu'nun kötü idaresinden dolayı buradan çıkma kararı aldığını belirterek şöyle konuştu:

"Biz de bundan sonra eski ve körlenmiş Avrupa Federasyonu'nun faaliyetlerine katılmayacağız ve yeni federasyonun kurulması yönünde diğer Avrupa ülkeleriyle beraber çalışma yapacağız. Yeni Avrupa Federasyonu kurulduktan sonra onların yapacağı turnuvalara katılma kararı aldık. Bu Avrupa'yı yöneten kişiler, bu işi terk edip Avrupa'daki wushudan elini eteğini çekinceye kadar mücadelemize devam ettireceğiz."

Milli wushucu Zeynep Akyüz de Avrupa Federasyonu'nun aldığı bu kararın İslam alemine "saygısızlık" olduğunu kaydetti.

Dünya şampiyonu Elif Akyüz de Avrupa Federasyonu'nun almış olduğu bu kararın sadece kendilerine değil Türk ve İslam alemine yapılmış bir "ayıp ve suçlama" olduğunu söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.