Windows Phone Lumia 940 XL

Windows Phone Lumia 940 XL

Microsoft, Windows 10 Mobile ile birlikte köklü bir devrime hazırlanıyor. 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak' desek yeridir.

Windows 10 Mobile ile birlikte halihazırdaki (Windows Phone 8) donanımın yazılım tarafından destekle(ne)memesi sorununa bir son verecek olan Microsoft'un akıllı telefonları da bu doğrultuda ekran çözünürlüğünden, RAM miktarına kadar kısıtlanmalardan kurtulmuş olacak.

Bildiğimiz gibi açık kaynaklı Android cephesinde bu tür bir kısıtlama olmadığı için teknolojideki gelişmeler zaman yitirmeksizin telefonlara uygulanabiliyor. Haliyle bugün Android ekosistemine baktığımızda ortalıkta 2K ekran çözünürlüğüne, 4GB RAM miktarına, 8 çekirdekli hatta 10 çekirdekli(!) işlemcilere sahip pek çok telefon modeline rastlayabiliyoruz. Tabii bu bardağın dolu tarafı. Boş tarafına baktığımızda ise yine aynı sebeplerden ötürü (yani açık kaynaklı olması, her üreticinin kendi yazılımlarıyla doldurması vs. vs.) piyasadaki 8 çekirdekli, 3GB RAM'li cihazların bile sadece 1GB RAM ve çift çekirdekle gelen iPhone 6 kadar kararlı çalışamadığını görüyoruz.

Haberimize dönecek olursak...

İşte Microsoft yukarıda da belirttiğimiz gibi WM 10 ile birlikte 'modern donanım bileşenleri' ile uyumluluğu yakalayacak. Bunun ilk örneği ise karşımıza Lumia 940XL ile çıkacak:

Modelin henüz resmi olarak onaylanmayan teknik verilerine baktığımızda karşımıza oldukça sağlam bir cihazın çıkacağını görüyoruz ki bunu WM 10 ile birlikte gelecek özelliklerle ve tabii ki aynı iOS'ta olduğu gibi WM'nin yüksek kararlılığı ile birleştirdiğimizde kesinlikle en alınabilir alternatiflerden birisi haline geliyor:

  • 5.7-inç (2560x1440) ekran
  • 8 çekirdekli işlemci
  • 25 MP PureView kamera
  • (Muhtemelen) stylus

Bu arada kapakta kullandığımız görsel bizim en sevdiğimiz konsept tasarım.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.