Windows 95 20 yaşında!

Windows 95 20 yaşında!

Microsoft'un altın çağını başlatan Windows 95'in bugün 20. doğum günü. Teknoloji severler olarak Windows 95'in doğum gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz! İyi ki doğdun Windows 95!

Dünya'nın teknoloji gündemini şu sıralar Windows 10 meşgul ediyor ve insanlar artık Windows 95'i hatırlamıyorlar. Ama bugün Windows 95'in hatırlanma zamanı! Çünkü bugün, 24 Ağustos 1995 tarihinde piyasaya sürülen Windows 10'un atası Windows 95'in doğum günü. Artık sadece doğum günü haberleriyle gündeme konu olabilen Windows 95, yine de bir neslin unutulmaz anıları arasında kendine yer bulmayı başarabildi.

Bugün tartışmalar arasında Windows 10'a tekrar yerleştirilen Başlat Menüsü ilk kez Windows 95'de ortaya çıkmıştı. Belki de insanlar, bu yüzden uzun yıllar boyunca kullandıkları Başlat Menüsü'nden vazgeçememişlerdi. Yine Windows 95; Windows ve DOS ortamının birleştirildiği, Tak-Çalıştır özelliğinin eklendiği, Internet Explorer'ın ortaya çıktığı, Görev Çubuğu'nun eklendiği ilklerin işletim sistemi olmuştu. Windows 95'in tanıtılmasından sonra da bilgisayar satışlarında adeta patlama yaşanmış, insanlar bilgisayar alma derdine düşmüştü.

Yılda bir kere, bazen de bazı özel haberlerle birkaç defa karşımıza çıkmayı başararak gündeme konu olabilen Windows 95'in doğum gününü kutluyor, bugün bizlere sunulan hizmetlerin temellerini attığı için teşekkür ediyoruz! Seni unutmayacağız Windows 95!

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.