Windows 10'nun Yeni Betası Daha Çok Cihazı Destekleyecek

Windows 10'nun Yeni Betası Daha Çok Cihazı Destekleyecek

Tıpkı Apple'ın yaptığı gibi, Microsoft'da bu yıl Windows 10'u duyurmasıyla beraber yeni bir ekosisteminde başlangıcını yaptı. Telefon, tablet, bilgisayar ve Xbox.

Windows 10'un "Technical Preview", yani bir diğer değişle "Teknik Önizlemesi" yada halk arasında "beta"sı tablet ve bilgisayarlara çıktığı gibi aynı zamanda telefonlar içinde çıktı. Windows Phone sahibi kullanıcılar betayı indirip cihazlarında deneyebiliyorlar.

Ancak bazı kullanıcıların Windows 10 'un betasını cihazlarında deneyemediklerini dile getirdikten sonra açıklama yapan Microsoft'dan Gabriel Aul, blogu üzerinden "Her gün twitter üzerinden kullandığınız telefonların ne zaman Windows 10 tarafından destekleneceğine dair tonlarca soru alıyorum, sizlere bir sonraki güncellemeyle birçok cihazın destekleneceğini duyurmaktan mutlu olurum" şeklinde açıklama yaptı.

Aul ilk çıkan betanın birçok cihazı desteklememesinin sebebi olarak firmaların cihazların hafızalarında sisteme yeterli derecede boyut ayırmadığını gerekçe gösterdi. Bu yüzden yeterli sistem alanı sunan firmaların telefonlarını seçmek zorunda kaldık diyen Aul, bir sonraki güncellemeyle "Partition Stitching" adı verilen bir özelliğin geleceğini ve bu özellik sayesinde sistem alanının dinamik olarak kontrol edilebileceğini belirtti. Buda birçok cihazın daha Windows 10 desteği alacağı anlamına geliyor.

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.