Windows 10 hakkında her şey

Windows 10 hakkında her şey

Teknoloji devi Microsoft'un yeni gözbebeği olan işletim sistemi Windows 10, şık arayüzüyle göz kamaştırdı. Peki Windows 10 tercih etmeden önce nelere dikkat etmeli? Sizler için detaylı bir inceleme yaptık…

Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft, yepyeni işletim sistemi Windows 10'u Temmuz sonu itibariyle kullanıcılarının beğenisine sunacak. Şimdilik test aşamaları yapılan işletim sisteminin final sürümü de büyük bir heyecanla bekleniyor. İlk izlenimlere göre görünüş ve performansta sınıfı geçen Windows 10, Microsoft'un şimdiye kadar çıkardığı en popüler işletim sistemi olma özelliği taşıyor. Windows 10'da ilk öne çıkan özellikler, yepyeni bir başlat menüsünün gelmesi ve efsanevi tarayıcı Internet Explorer'a veda edilmesi…

DÖRT FARKLI SÜRÜMLE GELİYOR!

Merakla beklenen Windows 10'un final sürümü, dört farklı versiyon olarak yayınlanacak. Bunların isimleri ise Windows 10 Home, Windows 10 Professional, Windows 10 Enterprise ve Windows 10 Education olarak açıklandı. Her biri farklı amaçlar için tasarlandı. Windows 10 Home, ev kullanıcılarının her türlü ihtiyacını karşılaması amacıyla üretildi. Windows 10 Professional, profesyonel çalışanlar için gelişmiş ek özelliklerle birlikte yayınlandı. Windows 10 Enterprise, her zaman olduğu gibi kurumsal firmalar için özelleştirilmiş sürüm olarak karşımıza çıktı. Ayrıca lise ve üniversitelerdeki kullanımlar için de Windows 10 Education isminde bir sürüm yayınlandı. Her kesime ve her zevke hitap eden sürümler, Microsoft tarafından detaylı olarak düşünülmüş.

BAŞLAT MENÜSÜ GÖZ KAMAŞTIRDI!

Özellikle Windows Vista sürümünde yaşanan büyük fiyasko sonrası, Windows 7 ile başarı sağlanmıştı. Windows 8 ile gelen metro arayüz bazı kesimler tarafından beğenilirken, bazı kesimler tarafından da eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Windows 10'un gelişiyle birlikte, metro arayüz konusundaki eleştirilerin Microsoft tarafından dikkate alındığını söyleyebiliriz. Başlat menüsü ise şık tasarımıyla adeta göz kamaştırıyor.

TÜM CİHAZLARINIZA TEK WINDOWS!

Windows Phone akıllı cihazlarınız ve bilgisayarlarınızda tek işletim sistemi kullanmanıza olanak sağlayan Windows 10, size hem zamandan kazandıracak hem de oldukça pratik yollardan işlerinizi halletmenizi sağlayacak.

SIRI'YE DEV RAKİP: CORTANA

Apple'ın sanal asistani Siri'ye rakip olarak sunulan Cortana, Windows Phone kullanıcılarının sesli taleplerine yine sesli olarak yanıt verecek. Henüz bizim bulunduğumuz bölgede tam anlamıyla kullanılabilir olmasa da, Cortana'nın göstereceği başarılı performansla birlikte kullanıcıların beğenisini kazanacağı öngörülüyor.

INTERNET EXPLORER'A VEDA EDİLİYOR!

Microsoft'un yıllardır vazgeçilmez web tarayıcısı olan Internet Explorer, bir zamanların fenomeniydi. Ancak daha sonradan çıkan kaliteli tarayıcılarla birlikte pabucu dama atılmıştı. Firefox ve Chrome'un inanılmaz rekabetinin gerisinde kalan Internet Explorer, bir süre sonra yavaşlığıyla alay konusu olmuştu. Günümüzde halen capslere konu olan Internet Explorer, artık tarihe karışıyor diyebiliriz. Çünkü Microsoft, yeni sisteminde yepyeni bir tarayıcıyla karşımıza çıktı. Spartan isimli tarayıcı, yapılan testler sonucu Chrome'dan da Firefox'tan da hızlı çıktı! Windows 10'un yayınlanmasıyla birlikte bu tarayıcının Chrome – Firefox kapışmasına dahil olacağı bir gerçek iken, kazananın kim olacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Önceki işletim sistemlerinde yaşanan sorunlara, Windows 10'la birlikte etkili bir darbe vuran Microsoft, yeni işletim sistemiyle gönülleri fethedecek gibi görünüyor.

ajanshaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.