Widodo, Sinabung yanardağı mağdurlarını ziyaret etti

Widodo, Sinabung yanardağı mağdurlarını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Widodo, Sinabung yanardağı mağdurlarını ziyaret ederek yardımda bulundu

Endonezya'nın yeni Cumhurbaşkanı Jokowi Widodo, başkanlığının 10. gününde Kuzey Sumatra bölgesindeki Sinabung yanardağı mağdurlarını ziyaret etti.
 
Sinabung yanardağında bir aydır meydana gelen patlamalar sonucu mağdur olan köylülerin sıkıntılarını dinleyen Jokowi, civarda yaşayan ailelere temel ihtiyaçlarının yanı sıra 50'şer dolar para yardımında bulundu.
 
Yanardağda inceleme yaparak, mağdurlar hakkında bilgi alan Jokowi, "Bugün mağdur vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Onların sıkıntılarını dinledik. Belirlenen mağdur ailelere temel ihtiyaç ve 50'şer dolar para yardımı olmak üzere yaklaşık 19 bin dolar yardımda bulunduk" diye konuştu.
 
Yetkililer, patlamalar sonucu püsküren kül kitlesi nedeniyle civarda yaşayan insanlarda cilt ve solunum yolu hastalıklarının arttığını, patlamalardan en çok bebeklerin etkilendiğini açıkladı.
 
Yanardağdan püsküren küller nedeniyle ekilen mamüllerin bulunduğu binlerce hektarlık alan da büyük hasar gördü.
 
Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Ajansı yetkilileri, yanardağ çevresinde kurulan kontrol noktalarında patlama riskleri ve değerlerini 24 saat kontrol ediyor.
 
Yüzyıllardır aktif olmayan Sinabung yanardağı, 3 yıl önce faaliyete geçmişti. Yanardağda bu sene başında meydana gelen patlamada 16 kişi hayatını kaybetmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.