Whatsapp'ta mavi tik ne anlama geliyor?

Whatsapp'ta mavi tik ne anlama geliyor?

Whatsapp mesajların yanına mavi tik işareti gelmeye başladı. Peki Whatsapp'ta mavi tik ne anlama geliyor? Mesaj okundu anlamına mı geliyor?

Whatsapp, Facebook tarafından satın alındıktan kısa bir süre sonra tıpkı Facebook'ta olduğu gibi mesajların okunup okunmadığını kullanıcılarına bildiren bir yeniliğe imza attı. Daha önce sadece mesajın iletildiği bilgisini paylaşan Whatsapp, bundan sonra iletilen mesajın okunup okunmadığını da kullanıcıları ile paylaşacak. Whatsapp'ta mavi tik, bundan sonra mesajın okunduğunu bildirecek.
 
Whatsapp kullanıcıları dün karşılaştıkları mavi tiklerle biraz şaşırmıştı. Whatsapp tarafından daha önce de denenen bu özellik, dün bir anda kullanıcılara sunulmaya başladı ve mesajlar karşı taraftan okundukça mavi tikler mesajların yanında belirmeye başladı. Daha önce Whatsapp'ta tek tik mesajın gittiği, iki tik ise iletildiği manasına geliyordu.
 
Whatsapp'ın bu mavi kontrol işareti neler getirir bilinmez, ancak Facebook tarafından satın almasından sonra yeni neler geleceği de merak konusu.
 
Facebook tarafından satın alınan dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'a gelen yeni güncelleme ile beraber artık karşı tarafından mesajları gördüğü ve okuduğu gösteren mavi işaret dönemi başlamış oldu.
 
WHATSAPP İŞARETLERİ NE ANLAMA GELİYOR
 
Önceden tek tık ve çift tık olarak gri renkte olan işaretlere 'çift tık mavi'de eklenmiş oldu. Bununla beraber mesajınız gönderildiğinde 'tek tık gri', mesajını karşı tarafa iletildiğinde 'çift tık gri' ve mesajınızı karşı taraf görüp okuduğunda 'çift tık mavi' olarak görünecek.
 
wd8mw_1415261201_7952.jpg
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.