Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri!

Whatsapp'ın bilinmeyen özellikleri!

Whatsapp'ı her gün yoğun olarak kullanıyoruz; ancak uygulamanın öyle gizli özellikleri var ki mutlaka denemeniz gerekiyor.

İşte Whatsapp'ın çok az kişinin bildiği o müthiş özellikleri...


Dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp'ı herhalde çoğumuz, günde en az bir defa kullanıyoruz. Kullanımı gayet basit bir uygulama olan WhatsApp'ın her yönünü bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz; ancak muhtemelen yanılıyorsunuz.


Teknolojiyle ilgili her şeyde olduğu gibi, konu WhatsApp olduğunda da faydalanabileceğiniz ipuçları, gizli işlevler var.

Sohbet kısayolları oluşturun 

Eşinizle sıkça WhatsApp üzerinden mi görüşüyorsunuz? Cihazınızın giriş ekranına sohbet ekranını açmanızı sağlayacak bir kısayol ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Sohbeti açıp, menü düğmesine basmanız, ardından "Sohbet kısayolu ekle" seçeneğine dokunmanız yeterli.

Resim kitaplığı 

WhatsApp üzerinden paylaşımda bulunmak harika olabilir, ancak paylaşımlar bazen canınızı sıkabiliyor. Özellikle her hafta yüzlerce şaka içerikli resim paylaşan gruplara üye iseniz. Bu resimler, cihazınızdaki alanı tüketebildiği gibi yanlış kişilerin eline geçtiğinde utanç verici olabilir.

Resimlerin otomatik olarak cihazınıza indirilmesini engellemek için Ayarlar > Veri kullanımı yolunu izleyin.

Otomatik medya indirme altında Mobil veriyi kullanırken, Wi-Fi'ye bağlıyken ve Dolaşımdayken seçeneklerini devre dışı bırakın.

Mesajları zamanlayın 

Kardeşinizin doğum gününü unutmaktan endişe ediyorsanız, Android'de Seebye Scheduler ROOT gibi bir uygulamadan faydalanabilir, iOS'ta Message Scheduler for WhatsApp'ı indirebilirsiniz. Root'lu bir Android'e veya jailbreak'li bir iPhone'a ihtiyacınız olacak.

Blind Carbon Copy 

Blind Carbon Copy (BCC), epostalarda alıcıların birbirinden haberdar olmasını engelleyen, sıkça kullanılan bir işlev.
WhatsApp'ta benzer bir işlevi Seçenekler > Yeni yayın altından etkinleştirebilir ve mesajınızı göndermek istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. Mesajlarınızı kimin aldığını görebilecek, herkese özel olarak cevap gönderebileceksiniz.
Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.