WhatsApp'ı kaç milyon kişi kullanıyor?

WhatsApp'ı kaç milyon kişi kullanıyor?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 600 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Akıllı telefon kullananların sayısı arttıkça, mesajlaşma uygulamalarının kullanıcı sayısı da artıyor. Hatta bu durumu fark eden Facebook, 19 milyar doları gözden çıkararak WhatsApp'ı bünyesine katmıştı.
 
En popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp, son açıklanan verilere göre 600 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. WhatsApp CEO'su ve kurucusu Jan Koum, kullanıcı sayısı hakkında en son geçtiğimiz nisan ayında konuşmuş ve 500 milyonu geride bıraktıklarını söylemişti. Şu an elde edilen rakam da gösteriyor ki WhatsApp'ın büyümesi devam ediyor.
 
Tabii WhatsApp popülaritesini artırırken özellikle son bir yılda "ücretsiz mesajlaşma uygulaması" adı altında birçok uygulama hazırlandı, kullanıcılara sunuldu. Ancak bunların birçoğu beklenen ilgiyi görmedi.
WhatsApp'ın ardından en fazla ilgiyi gören mesajlaşma uygulaması ise, 438 milyon aktif kullanıcı sayısı ile WeChat oldu. Ancak WeChat, dünya çapında pek popüler bir uygulama değil. Özellikle Çin pazarında fazlasıyla popüler bir uygulama.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.