Whatsapp'da reklam dönemi başlıyor

Whatsapp'da reklam dönemi başlıyor

2014'te Facebook'un bünyesine kattığı popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik politikalarında değişikliğe giderek bir ilke imza atmaya hazırlanıyor..

Dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp kısa zaman sonra reklam almaya başlayacak. WhatsApp artık, kullanıcıların cep telefonu numaralarını sosyal paylaşım ağı Facebook'la paylaşacak. Bu bilgiler de kullanıcılara 'daha uygun' arkadaş tavsiyelerinde bulunulması ve reklamlar gönderilmesi sağlanacak.

WhatsApp da, kullanıcıların telefon numaralarının Facebook'la paylaşılmasıyla 'spam' ve taciz mesajlarının önüne geçilebileceğini ve kullanıcılara 'daha iyi arkadaş tavsiyeleri yapılabileceğini, kendilerine daha uygun reklamlar gönderilebileceğini' belirtiyor.

Facebook kişisel verilerle, daha önce birbirileriyle cep telefonu numaralarını paylaşan ancak arkadaş listelerine eklemeyenleri eşleştirebilecek.

WhatsApp ayrıca kişilerin uygulamayı en son ne zaman kullandıklarına dair bilgiyi de paylaşacak fakat şirket, şifrelenen mesajların içeriklerinin paylaşılmayacağını söyledi.

Şirket internet sayfalarından paylaştıkları blog yazısında "Şifrelenen mesajlarını özel kalacak ve hiç kimse onları okuyamayacak. Ne WhatsApp, ne Facebook, ne bir başkası" dedi.

Whatsapp, reklam çalışması için kullanıcılarına otomatik olarak mesaklar gönderecek. Reklam içerikli mesajlar için ise şimdiden firmalar ve reklam ajansları ile görüşmeye başladı. Resmi olarak biraçıklama yada tarih vermesede bu reklam çalışması için ilk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde test edileceği söyleniyor. Daha sonra ise bölgesel olarak çalışmalar başlayacaktır.
.

A Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.