Whatsapp ücret politikasını değiştirdi

Whatsapp ücret politikasını değiştirdi

En çok kullanılan sohbet uygulamalarından olan WhatsApp uygulaması ücret politikasını tamamen değiştirme kararı aldı

Neredeyse ortaya çıktığı günden beri ücretlendirme konusunda farklı iddialarla gündeme gelen WhatsApp uygulaması'nın kurucusu Jan Koum, uygulamanın ücretlendirmesi hakkında yeni alınan kararı açıkladı. Koum, mevcut ücretlendirme sisteminin zaten yeterince düzgün çalışmadığını ifade ederek whatsapp'ın yıllık üyelik ücretinin iptal edildiğini açıkladı.

WhatsApp‘ın ücretsiz kullanım süresi dolduktan sonra ödeme isteneceğine dair ortaya atılan iddialarının da bu şekilde açıklığa kavuşmuş oldu. Zira WhatsApp kurucusundan gelen açıklamalara göre uygulama artık tamamen ücretsiz!

Uygulamayı kullananlara-ın hatırlayacağı üzere, bu zamana kadar WhatsApp uygulamasını yükledikten sonra “X ay daha WhatsApp’ı ücretsiz kullanabilirsiniz, sonrasında ise sadece X TL” ibaresi yer alıyor. İşte bu süre sonunda çoğunlukla ücretsiz uzatma imkanı sunan uygulama yine de bazı kullanıcılardan ücret talep edebiliyor. Talep edilen bu miktar ne kadar cüzi de olsa birçok kullanıcı için kafa karışıklığı meydana getirirken kredi kartı kullanmayanlar için de bilmeceydi. Bütün bu şartları bir arada değerlendiren uygulama yönetimi istediği o cüzi miktardan vazgeçmiş durumda.

Kullanıcılarına müjdeli haberi veren WhatsApp kurucusu Jan Koum, değişen ücretlendirme politikasının mevcut reklam politikasını da değiştirmeyeceğinin altını çizerek WhatsApp’ın reklamsız bir platform olmaya devam edeceğini de ifade etti. Koum, uygulama ile farklı gelir kaynaklarının üretilmesi noktasında da çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.