WhatsApp dünyayı istila etti!

WhatsApp dünyayı istila etti!

Dünyanın toplam nüfusunun 7.1 milyar olduğunu biliyor muydunuz?

Dünyanın açık ara bir numaralı mesajlaşma yazılımı WhatsApp'ın aylık kullanıcı sayısı 1 milyara dayandı.

Facebook'un geçtiğimiz Ekim ayı itibarı ile ek ödemeler vs. dahil toplamda 21 küsur milyar dolar karşılığında şemsiyesi altına aldığı WhatsApp o an itibarı ile 400 milyon aktif kullanıcıya sahipti. Aradan geçen 6 ay sonrasında, yani Nisan 2015'te- bu rakamı ikiye katlamaya başaran Facebook 800 milyona erişti. İşte şimdi de 900 milyonu vurarak 1 milyarın kapısına dayandılar.
Bu arada gerçi yukarıda dedik ama önemine binaen altını çizelim: Her ay küresel çapta 900 milyon kişi WhatsApp'ı 'aktif' olarak kullanıyor. Yani her ay en az bir kere karşı tarafa mesaj gönderiyor vs.
Ki zaten Google Play'de de Google'ın kendi uygulamaları hariç 1 milyar indirilmeyi geçmeyi başaran sadece 2 tane uygulama var ki bunlardan birisi WhatsApp. (Diğeri de Facebook gerçi). Toplamda 1 milyarı geçen uygulama sayısı ise zaten 5 tane. (Gmail, Google Maps ve YouTube.)
Dünyanın toplam nüfusunun 7.1 milyar olduğunu biliyor muydunuz?
WhatsApp'ın halihazırda anlık sohbet alanında herhangi rakibi olmasa da, Çin gibi devasa bir pazarın WeChat'in hakimiyetinde olduğunu da not olarak düşelim. Ki halihazırda 600 milyonu aşkın bir 'aktif' kullanıcı veri tabanı mevcut. Ki bu da WhatsApp'ın daha da büyümesinin önünde en büyük engel olarak duruyor.
Çin menşeiyli Tencent firmasının internet dünyasına sunmuş olduğu Wechat mobil uygulaması son iki yılda aktif kullanıcı sayısını iki kattan fazla artırarak 600 milyon rakamına ulaştığını duyurmuştu.
Hızlı yükselişiyle WhatsApp'ın en büyük rakibi olarak lanse edilen Wechat'in bu rakama ulaşmasında dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin merkezli olması büyük etken olarak kabul ediliyor.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.