WFP, Myanmar'ın isteği üzerine açlık raporunu geri çekti

WFP, Myanmar'ın isteği üzerine açlık raporunu geri çekti

BM Dünya Gıda Programı (WFP), Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşanan açlıkla ilgili temmuz ayında yayımladığı raporu, Myanmar hükümetinin talebi üzerine geri çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), son zamanlarda Müslümanlara yönelik şiddet olaylarına sahne olan Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşanan açlıkla ilgili temmuz ayında yayımladığı raporu, Myanmar hükümetinin talebi üzerine geri çekti.

"The Guardian" gazetesinin haberine göre, WFP temmuz ayında Arakan'da Müslümanların yoğun olduğu bölgelerde 5 yaşın altında 80 binden fazla çocuğun ölümcül derecede zayıfladığı konusunda uyarı yapılan bir rapor yayımladı. WFP, Arakan'da yaşanan insani dramla ve bu eyalete insani yardımların önüne engel koymasıyla tepki çeken Myanmar yönetiminin talebi üzerine 6 sayfalık raporu geri çekti.

Örgüt, The Guardian'a gönderdiği açıklamada, "WFP, Arakan eyaletindeki yerel yetkililerle iş birliği içinde yaptığı değerlendirmenin arkasındadır. WFP, aynı zamanda dinamik ve değişen durumlarda, hükümet de dahil olmak üzere tüm partnerlerle yakından çalışmanın önemini de bilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Hükümetle yapılan ortak çalışma sonrası raporun revize edileceği, söz konusu rapordan herhangi bir alıntılama yapılamayacağı da vurgulandı.

"Ekip raporun çok fazla dikkat çekmesinden dolayı gergin"

Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen ve BM'nin Myanmar ofisiyle çalışan bir kaynak, WFP'nin Myanmar'daki ekibinin raporun çok fazla dikkat çekmesinden dolayı oldukça gergin olduğunu söyledi.

WFP'nin son 2 yıldır Arakan'da yerinden edilmiş Müslümanlara sağladığı yardımlarda gittiği kısıtlamaların bölgede yardıma muhtaç insanları zor durumda bıraktığını ifade eden kaynak, "Bu durum, üst düzey yetkililer arasında kapalı kapılar ardında tartışılan bir mevzuydu." dedi.

Kaynak, WFP'nin hükümetle olan ilişkisini insani yardımdan daha üstün tuttuğunu savundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.