Vuslat Derneği hafız yetiştirmeye devam ediyor

Vuslat Derneği hafız yetiştirmeye devam ediyor

Türkiyenin birçok noktasında yüzlerce hafız yetiştiren Vuslat Derneği, insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra İslami faaliyetlerine de tüm hızıyla devam ediyor.

"Hayallerine haram girmemiş yavrularımızı Kur’an ile buluşturuyoruz" sloganı ile kurulduğu günden bu yana Hafızlık eğitiminde öncü olan Vuslat Derneği himayesinde iki bine yakın genç hafızlık yapıyor, İslami ilimler eğitimi alıyor. 

Ülkenin farklı noktalarında devam ettirilen medrese çalışmaları hakkında bilgi veren Vuslat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Keleş, “İslam toplumunun ifsad edildiği, ahlaki çöküntünün her geçen gün biraz daha toplumu umutsuzluğa sürüklediği şu günlerde, Vuslat Derneği yapmış olduğu çalışmalarla İslam’ın emrettiği Sırat-ı Müstakim’e ışık tutuyor. İşte böylesine zor bir zamanda, 2005 yılından bu yana Vuslat Derneği, inançlı bir toplumun yetişmesi için ihtiyaç duyulacak ve bu toplumu ifsadın pençesinden kurtaracak nesilleri yetiştiriyor” dedi.

Yapmış oldukları çalışmaları daha da ileriye taşıyabilmek için Türkiye ve Dünya’nın farklı coğrafyalarında  bulunan Müslümanların istifade edebileceği, aynı anda 2000 den fazla öğrencinin eğitim görebileceği dev bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

SURİYELİ ÇOCUKLARA DA HAFIZLIK EĞİTİMİ

Muhsin Keleş medreselerde, aralarında savaşlar dolayısıyla mülteci pozisyonunda Türkiye’ye sığınmış Suriyeli ailelerin çocuklarının da bulunduğuna işaret etti. Eğitim çerçevesinde okul derslerine yönelik ayrı hocalarla ayrı çalışma programları yapılarak ders verildiğini ifade eden Keleş, hafızlıkları süresince öğrencilerden 1 kuruş dahi talep edilmediğine dikkat çekip burs vermek isteyen hayırseverlerden destek beklediklerini kaydetti.

YAPILAN FAALİYETLERE NASIL DESTEK OLURUZ ?

Vuslat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Keleş, "Vatandaşlarımızın destekleriyle biz bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Biz sadece bu hayır yarışında köprüyüz." ifadelerini kullandı. Ayrıca  "Yapılan bu faaliyetlere destek olmak ve yarınlarımız olan gençlerimizin ellerinden tutmak bizim elimizde. Onlar bizim yavrularımız, onlar bizim umutlarımız, onlar bu ümmetin geleceği. Gelin hep birlikte bir hafızımızın elinden tutalım. Bir hafızın aylık burs bedeli 200 TL gibi bir rakam çıkmaktadır. Ortalama 18 ayda bir hafızımız eğitimini tamamlamaktadır. Vatandaşlarımız derneğimizi arayarak arkadaşlarımızdan detaylı bilgi alabilirler." ifadelerini kullandı

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.