Vulin: Anlaşmanın iptali durumunda sığınmacı sayısı artabilir

Vulin: Anlaşmanın iptali durumunda sığınmacı sayısı artabilir

Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacı anlaşmasının iptali durumunda sığınmacı sayısında artış yaşanabileceğini belirtti.

Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacı anlaşmasının iptali durumunda sığınmacı sayısında artış yaşanabileceğini belirterek, Sırbistan'ın sınırlarını korumaya hazır olduğunu ifade etti.

Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG'a açıklamada bulunan Vulin, olası yeni bir sığınmacı akını durumunda, Balkan koridoru üzerine bulunan ülkesinin alacağı önlemleri aktardı.

Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşmanın iptali durumunda sığınmacıların sayısında artış yaşanabileceğine işaret eden Vulin, "Bu durumda sınırlarımızı korumak adına güvenlik önlemlerini artıracak, gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız. Olası büyük bir sığınmacı akınına karşı sınırlarımızı korumaya hazırız." diye konuştu.

Yöneltilen bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarını da değerlendiren Vulin, Sırbistan'ın dünya siyasetine etki edemeyeceğini ancak kendi sınırlarını koruyabileceğini ifade etti.

Vulin, bugüne kadar 1 milyondan fazla sığınmacının Sırbistan topraklarından geçtiğini anımsatarak, ülkedeki sığınmacı kapasitesini artırmayacaklarını ancak sığınmacıların barınma imkanlarının kalitesini ve standartlarını yükseltebileceklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.