Vücudun yaratılışında parmak izi gibi bir özellik daha keşfedildi

Vücudun yaratılışında parmak izi gibi bir özellik daha keşfedildi

Cilt yapısı da parmak izi gibi değişmiyor

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, cildin kendine özgü bakteriyel yapısı değişmiyor. Araştırmacılar, kişiyle beraber hareket eden bakteri bulutlarının varlığını ve bunların parmak izi gibi kişiye özgü olduğunu ortaya çıkardı

BBC’nin haberine göre; sonuçları Cell dergisinde yayımlanan araştırmada, 12 sağlıklı bireyden alınan örnekler üzerinde inceleme yapıldı. Ulusal Kanser ve Ulusal İnsan Genetik Araştırmalar enstitülerinde görevli Heidi Kong ile Julie Segre’nin yürüttüğü araştırma çerçevesinde vücudun 17 değişik bölgesi araştırıldı. İnceleme sonucunda kişilerin, giysilere, yıkanmaya, diğer insanlara ve dış dünyaya maruz kalmalarına rağmen kendilerine özgü mikrobiyal imzalarını korudukları gözlendi.

KİŞİYLE BERABER HAREKET EDEN BAKTERİ BULUTLARI VAR

Peer J. dergisinde yayınlanan bir diğer araştırmada da kişilerin etrafından alınan hava örnekleri incelendi. Araştırmada, bireylerle hareket eden bakteri bulutlarının var olduğu ve bu bulutların parmak izi gibi kişiye özgü olduğu gözlendi.

Araştırmada, 11 bin katılımcının 4 saat boyunca kaldıkları odalardan alınan hava örnekleri incelendiği, her katılımcının ardında bıraktığı bakteri kütlesinin kişiyi tanıtıcı özelliğe sahip olduğu saptandı.

Bilim adamları, gelecekte, egzama ve diğer cilt hastalıklarının söz konusu bakterileri ne yönde etkilediğini incelemeyi planlıyor. İnsan cildi birçok bakteri, mantar ve virüse ev sahipliği yapıyor. Birçoğu zararsız veya faydalı olmasına rağmen bu bakterilerin ve virüslerin bir kısmı egzama, sedef hastalığı ve sivilce gibi cilt rahatsızlıklarına sebep olan zararlı mikroorganizmalar içeriyor. Cildin farklı bölgelerinde bulunan bakteri, virüs ve mantar kümelerinin zamanla nasıl değişime uğradığı ve bu değişimin sağlığımızı nasıl etkilediği belirsizliğini koruyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.