Vizesiz Avrupa için tarih verildi

Vizesiz Avrupa için tarih verildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği ülkeleri ile vizelerin 2 yıl içinde kalkacağını açıkladı.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) geleneksel kahvaltılı toplantısının konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu oldu.

Mevlüt Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, "195 ülkede Türk malları bulunuyor. 70'den fazla ülkeye vatandaşlarımız vizesiz girebiliyor. AB ile de vize konusunda anlaşmalar yapıldı. 2 yıl içinde AB ile vizeler kalkacak." dedi.

"150 BİN MÜLTECİ BAŞLARINI DÖNDÜRDÜ"

Türkiye'nin bir ateş çemberi içinde olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Kim yaparsa yapsın teröre karşı mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. Türkiye bir ateş çemberi içindedir. Türkiye bu ateş çemberi içinde istikrarını sürdürüyor. Türkiye'de şu an 2 milyondan fazla mülteci var. Avrupa'ya 150 bin mülteci gitti diye Avrupa karıştı" dedi.

"2 YIL İÇİNDE VİZELER KALKACAK"

Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri haline geldiğine dikkat çeken Çavuşoğlu, "Türkiye, Dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisidir. BM'de 195 ülke var. 195 ülkede Türk malları bulunuyor. 70'den fazla ülkeye vatandaşlarımız vizesiz girebiliyor. AB ile de vize konusunda anlaşmalar yapıldı. 2 yıl içinde AB ile vizeler kalkacak. Türk vatandaşları İngiltere ve İzlanda hariç, çünkü onlar Schengen üyesi değil. Bütün Avrupa ülkelerinde rahatça dolaşabilecekler" diye konuştu.

"TURİZMDE DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ"

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin son 25 yılda turizmde çok büyüdüğüne işaret ederek, "Antalya'ya 3 milyon turist geliyordu, bugün 13 milyon turist geliyor. Türkiye turizmden 8 milyar dolar gelir elde ederken bugün 33 milyar dolar gelir elde eder hale geldi. Hedef 2023 yılında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelirdir. Türkiye bunu başarır. Antalya da bu hedeflere ulaşır. Ancak bunun için alt yapısının yapılması, kolay ulaşımın sağlanması, albenisi olması gerekiyor. Antalya'nın her türlü alt yapısı tamamlanıyor. Köprüler, otoyolları, yollar yapılıyor. Kurvaziyer limanı ve yeni yat limanları yapılacak. Gazipaşa'dan Kaş ilçesine kadar duble yollar yapılacak. Antalya'nın Anadolu'ya açılan yollarını duble yollarla birleştireceğiz. Antalya'ya hızlı tren gelecek. Proje çalışmaları sürüyor. 2019 yılına kadar yapılması planlanıyor. Antalya'nın iki havaalanı var. Kaş bölgesine de bir havaalanı yapılması için fizibilite çalışmaları sürüyor. 3 yer belirlendi. Antalya'ya 20 milyon turistin gelmesini istiyorsak Antalya'nın albenisini artırmalıyız. Bunun için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kongre turizmine önem veriyoruz. Şu anda Antalya'da 3 adet büyük kongre merkezi inşa ediliyor. Antalya'nın kış turizminden daha fazla pay alması içinde çalışıyoruz. Antalya'nın en büyük projesi Boğaçayı projesidir. Boğaçayı projesi mega projedir. Bunu devletle işbirliği içinde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.