Vizeler ne zaman kalkacak?.. Bakan Tüfenkci tarih verdi

Vizeler ne zaman kalkacak?.. Bakan Tüfenkci tarih verdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa ülkelerinin uyguladığı vizelerin Haziran ayı itibariyle ortadan kaldırılacağını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, iş adamının, tüccarın daha fazla kazanabilmesi için Avrupa ülkelerinin uyguladığı vizelerin Haziran ayı itibariyle ortadan kaldırılacağını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yazıhan İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bakan Tüfenkçi ile beraberindekiler ilçe girişinde 'Sayın Bakanımız İlçemize Hoş geldin' yazılı pankart taşıyan iki atlı tarafından karşılandı. Durucasu Mahallesinde açık havada gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bülent Tüfenkci, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde gösterilen duruşla hem Malatya hem de Türkiye'de Yazıhan farkının ortaya konduğunu dile getirdi. Yazıhan için önemli olan Boztepe Barajı'nın sulama kanallarıyla ilgili problemi olduğunu anlatan Tüfenkci, bunun çözülmesi gerektiğini, suyun bir an önce topraklarla buluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan yatırımın önemli olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, "Oradaki müteahhidin yaşadığı sıkıntıları aktardılar. İnşallah 2016 sonu itibariyle çalışmaları bitirmiş olacağız. Bizler birlik ve beraberliği sürdürdüğümüz sürece, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilatlarımızla en önemlisi Malatyalı hemşehrilerimizle gönül bağımızı koparmadığımız sürece biz Malatya ve Yazıhan'da çok şeyler yaptık, yapacağız" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinin uyguladığı vizelerin Haziran ayında kaldırılacağını açıklayan Tüfenkci, "1 Kasım'dan sonra seçim vaatlerimizi gerçekleştirme adına hızlı bir giriş yaptık. 3 aylık sürece içinde ne vaat etmişsek hayata geçirdik. Yıllardır Türkiye'nin beklediği vize muafiyeti noktasında, iş adamlarının, tüccarın daha fazla kazanabilmesi için AB'nin koymuş olduğu vizeleri de inşallah Haziran ayı itibariyle ortadan kaldıracağız. Engelsiz şekilde Avrupa'ya seyahat imkanı sunacağız. Sizin de beklediğiniz havza bazlı destekleri kayısımıza da vereceğiz. Kayısının pazarlanması ve ticarileşmesi noktasında bakanlığımız Malatya için özel çalışıyor. Bunu yakinen takip ediyoruz. Biz sadece kayısı ile Malatya'yı büyütmek istemiyoruz, sanayisi ile büyütmek istiyoruz. Bunun için 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin kamulaştırılma problemi hamd olsun hallettik. İlk dilim parasını gönderdik. İkinci dilim de önümüzdeki ay içinde gelmiş olacak. Buralara fabrikalar kurulsun diye bunu önemsiyoruz" diye konuştu.

.

A Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.