Vikinglerin Müslüman olduğuna dair bir belge daha bulundu

Vikinglerin Müslüman olduğuna dair bir belge daha bulundu

Geçtiğimiz haftalarda Vikinglere ait kıyafetlerde bulunan 'Allah' ve 'Ali' yazılarından sonra bu sefer Peygamberimiz ile ilgili bulgulara rastlandı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Geçtiğimiz haftalarda İsveçli arkeologlar tarafından Viking mezarları üzerinde yapılan kazı çalışmalarında sıkı korunmuş giysiler üzerinde Arapça 'Allah' yazısı fark edilmiş ve bu bulgular dünya gündemine oturmuştu. İsveçli arkeologlar bu bulguların üzerine araştırmayı derinleştirmek üzere kolları sıvadı.

Yeni yapılan araştırmalar daha çarpıcı sonuçlar verdi. İsveçli arkeologların yeni kazılarında yine Vikinglere ait olan belgeler üzerinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) için övgü dolu sözler içeren belgelere rastlandı

Şaşırtıcı bulgular bununla da sınırlı kalmadı. Bulunan belgelerde kullanılan Arapça'nın Asya kökenli olduğu fark edildi. Bu tür Arapça ise inanılmaz derece karmaşık ve öğrenilmesi zor bir betik içeriyor. Bu da Vikingler ile ilgili bulunan bu belgelerin sadece bir hayranlıktan veya kısa süreli temastan ibaret olmadığını gösteriyor.

Yine bulgularda Vikingler'deki ahiret inancının Kur'an-ı Kerim ile benzerlik göstermesinin yanı sıra, mezarlarda bulunan kumaşların eski dönem Arap coğrafyası ürünü olduğu keşfedildi.

İsveçli arkeologlar bu bulguların meşhur İskandinav savaşçıları olan Vikinglerin Müslümanlığı kabul etmiş olduğu yönünde yorumluyor. Micetimes.asia'nın haberine göre bazı tarihçiler ise bunun sadece bir kısım Viking için geçerli olduğunu savunuyor. Daha net sonuçlar için araştırmalara devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum