Vietnam'ı unutmadık

Vietnam'ı unutmadık

Cansuyu Derneği, Kamboçya sınırındaki Müslüman köylerde Ramazan ayı vesilesiyle yardım kolisi dağıttı. Yardım kolileri 20 ayrı köydeki 3 bin Vietnamlı Müslümana ulaştırıldı.

Ramazan 2015 yardımları çerçevesinde Vietnam'da binlerce Müslümana Türkiye'nin yardımları ulaştırıldı. Cansuyu Derneği ekipleri, ülkenin Kamboçya sınırındaki Müslüman bölgesi An Giang'ın 20 köyünde ramazan kolisi dağıtımları yaptı. Türkiyeli yardımseverlerin bağışları 3 bin Vietnamlı Müslümana ulaştırıldı.

BURASI SİMGE OLMUŞ BİR ÜLKE

Derneğin Vietnam Yardımları Koordinatörü Bilal Değirmenci, Vietnam'ın Güneydoğu Asya'da önce Fransızlara sonra Amerikalılara karşı bağımsızlık savaşı vererek büyük bedeller karşılığında özgürlüğünü korumuş ve Amerikan hegemonyasına karşı simge haline gelmiş bir ülke olduğunu söyledi.

TEMEL İHTİYAÇLARI KONUŞTUK

Ülkede önemli ölçüde Müslüman nüfusun bulunduğunu ifade eden Değirmenci şöyle konuştu: “Asya'nın bu uzak noktasındaki Müslümanlara 2009 yılından bu yana yardımlarınızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Yardımlar yanında bölgedeki İslam cemaati ile bir araya geldik ve bölgedeki temel ihtiyaçlar ve mevcut projeler üzerine istişarelerde bulunduk” dedi.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.