Veysel Eroğlu'ndan su müjdesi

Veysel Eroğlu'ndan su müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kartal'da Afyonlular ile buluştu. Bakan Eroğlu, yağmurların iyi yağdığını ve iki günde 38 milyon metreküp su geldiğini söyledi.

Kartal'da bulunan Afyonkale Spor Kulübü'nü ziyaret eden Bakan Eroğlu'nu vatandaşlar kapıda karşıladı. Bakan Veysel Eroğlu'na AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Temurhan Yıldız da eşlik etti.
 
"AFRİKA'DAKİ KABİLE ŞEHRİNDEN DAHA BERBATTI"
 
Ziyarette konuşan Bakan Veysel Eroğlu iki gündür Türkiye genelinde etkili olan yağmurla ilgili konuştu. Basın mensuplarının, "Yağmur yağıyor ve bıyıklarınız galiba kurtuldu" sorusu üzerine Bakan Eroğlu, "Geçen gün Sandıklı-Afyon yolunda durduk. Bir amca ve teyze beni gördü, 'Bıyıkların kesilmesin diye dua ediyoruz' dedi. Geçen gün bakanlığın imamına bin arkadaşım, 'Dua et' demiş. Oda, 'Yemin ediyorum bıyıkları kesilmesin diye dua ediyoruz' cevabını vermiş. Bizim A planımız var daha B planımıza geçmedik. Bazıları projelerden bahsediyor. Birisi kalkmış, 'ben deniz suyundan su arıtacağım' diyor. Bu bir soygun için. Çok pahalı bir sistem. Hayatımda ödediğim en acı para yağmur bombası atıp ödeyemedikleri, benim ödediğim 5 milyon lira. Hiçbir faydası olmamış, zarar olmuş. Şu anda yağmurlar iyi. İki günde 38 milyon metreküp daha su geldi. Merak etmeyin. Nisan'da tekrar bir değerlendirme yapacağız. Gerekirse B ve C planlarımız var. Allah'ın yardımı ile İstanbul'u susuz bırakmayız" cevabını verdi.
 
Konuşmasında muhalefeti eleştiren Veysel Eroğlu, "1994'de İstanbul'u hangi zihniyetten aldığımızı biliyorsunuz. Eski İstanbul gerçekten Afrika'daki bir kabile devletinin şehrinden daha berbattı. Gaz maskesi dağıtılıyordu. Lütfen bunları çocuklarınıza anlatın. Özellikle annelerin ellerinde bidonla su taşıdıklarını bilmez. Haliç'in kokusundan aracın camını 2-3 kilometre öteden kapatırdık" dedi.
 
Bıyık esprisinin nereden geldiğini anlatan Eroğlu, "1995 susuz İstanbul, su bitmiş. 8 Ocak 1995'de 'Bu su kesilmeyecek' dedik. Bana dediler ki, 'Kesilirse ne olacak' 1995 yazında Sultanahmet Meydanı'nda kendimi asacak halim yok. 'Bıyıklarımı keseyim' deyince bıyık muhabbeti oradan geliyor" diye konuştu.
 
30 Mart seçimlerinin sadece bir mahalli idare seçimi olmadığını ifade eden Eroğlu, "Bizim bildiklerimi bir bilseniz şaşarsınız. Türkiye'de 10 yıldan beri muazzam dönüşüm oldu. İnsan hafızası çok çabuk unutuyor" şeklinde konuştu.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.