Vergi müfettişliği sınavı değişti

Vergi müfettişliği sınavı değişti

Vergi müfettiş yardımcılığına giriş sınavlarında uygulanacak kriterler yeniden belirlendi...

Maliye Bakanlığı'nın Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, sınav kurulunda yer alan vergi müfettişlerinin ''en az 8 yıl'' görev yapmış olmaları şartı kaldırıldı.

Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavının yazılı kısmı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) yaptırılacak.

Sınava, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakültelerinden veya mühendislik programları ile eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirenler girebilecek.

Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavına ikinci kez katılabilme olanağı getirilen adayların, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda ilgili puan türlerinden Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nca belirlenecek asgari puan şartını sağlamaları gerekecek.

Yazılı sınav puanları, 100 tam puan üzerinden her bir alan için ayrı ayrı hesaplanıp, en yüksekten en düşüğe göre sıralandıktan sonra, adaylar mezun oldukları bölümler için belirlenen kontenjanlara göre sözlü sınava çağrılacak.

Sözlü sınavın, yazılı sınav konularından yapılması şartı da yürürlükten kaldırıldı. 

aa