Vergi mevzuatında değişiklik

Vergi mevzuatında değişiklik

Borsa İstanbul'da işlem yapma yetkisi verilenlerin, işlemlerine ilişkin tahsilat ve ödemelerde "belgeleme" zorunluluğu olmayacak.

Borsa İstanbul AŞ bünyesindeki Kıymetli Madenler Piyasası'nda işlem yapma yetkisi verilenlerin, faaliyet konuları kapsamında gerçekleştirecekleri işlemlere ilişkin tahsilat ve ödemelerde "belgeleme" zorunluluğu olmayacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, belgeleme zorunluluğu olmayan tahsilat ve ödemelerin kapsamı genişletildi. Borsa İstanbul AŞ bünyesinde yer alan Kıymetli Madenler Piyasası'nda işlem yapma yetkisi verilenlerin, faaliyet konuları kapsamında gerçekleştirecekleri işlemlere ilişkin tahsilat ve ödemeler de bu çerçevede değerlendirilecek.
Tebliğ, vergi kanunlarının vergiyi bağladıkları olayı, belli kurumların kayıt ve belgeleri yardımıyla tespit etmek ve böylece kayıt dışılığı önlemek amacı doğrultusunda tahsilat ve ödemelerde belgeleme zorunluluğu getirilmesini kapsıyor.

Belgeleme zorunluluğu kapsamında olanların, kendi aralarında ve zorunluluk kapsamında olmayanlarla yapacakları, 7 bin lirayı aşan tutardaki her türlü tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmaları, bu tahsilat ve ödemeleri söz konusu kurumlarca düzenlenen belgeler ile belgelendirmeleri mecburiyeti bulunuyor.

AA


   

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.