Velilere zayıf karne tavsiyesi: Yarıyıl tatilini öğretmenle birlikte planlayın

Velilere zayıf karne tavsiyesi: Yarıyıl tatilini öğretmenle birlikte planlayın

Zambak Yayın Grubu Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni ve eğitim uzmanı Mehmet Azim, ilk dönem zayıf getiren öğrencilerin velilerine yarıyıl tatili ile ilgili uyarılarda bulundu.

Zambak Yayın Grubu Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni ve eğitim uzmanı Mehmet Azim, ilk dönem zayıf getiren öğrencilerin velilerine yarıyıl tatili ile ilgili uyarılarda bulundu. "Düşük not tatili zehir etmesin." diyen Azim, işin kolayına kaçıp çocuğu suçlamak yerine basit birkaç tedbirle çocuğun tatilini verimli geçirmesini sağlamanın mümkün olduğunu kaydetti. Bu çerçevede tatil planının öğretmen ile birlikte yapılabileceğini belirtti.

Hafta sonu yarıyıl tatili başlıyor. Bu vesile ile hem öğrencilere, hem de ailelerine uyarılarda bulunan eğitim uzmanı Mehmet Azim, yarıyılın bir sonraki döneme güzel bir giriş yapmak için önemli bir fırsat olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Azim, karnesinde düşük not olan öğrencilerin velilerinin de huzursuz olduğunu ve çoğu zaman düşük not nedeniyle çocukların suçlandığı belirtti. İşin kolayına kaçıp çocuğu suçlamak yerine basit bir kaç tedbirle çocuğun tatili verimli geçirmesini sağlamanın mümkün olduğunu aktaran Azim, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tatilin nasıl ve nerede geçirileceği ile ilgili öğretmenin de fikrinin alınması iyi olur. Öğrenciler ve veliler karnede kendi durumlarını öğrenecek. Böylece bir değerlendirme fırsatı elde edecekler. Sıkıntılı ve istenmeyen bir durum varsa uygun çözüm yolları üretilmelidir. Çocuklar tatile girmeden önce öğretmenle görüşmeli. Birlikte uygun bir çözüm üretmek yararlı olur. Öğrenciyi olumsuz bir şekilde sorgulamak yerine daha yakın bir ilgi göstermek gerekir. Özellikle şehir hayatındaki temel sıkıntı, aile bireylerinin, istenen ölçüde bir araya gelememeleri ve birbirini dinleyecek şartları oluşturamamalarıdır. Tatilde öğrencilerin oyuna ayırdıkları zaman kadar okumaya da zaman ayırmaları gerekir. Bu konuda, iyi hazırlanmış tatil kitapları ve yardımcı kitaplar yararlı olur. Özellikle, uygun çocuk oyunlarının, hayatı öğrenmede büyük etkisi vardır."

TELEVİZYON VE BİLGİSAYARA DİKKAT

Zambak Yayın Grubu Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni ve eğitim uzmanı Mehmet Azim, televizyon ve bilgisayar karşısında gereğinden fazla zaman harcamanın çocukların ruh ve beden sağlıklarını olumsuz etkilediğine de değinerek, "Bu konuda veliler hem örnek, hem de uyanık olmalıdırlar. Anlamsız, uygunsuz, şiddet içeren programlar, öğrencilerin davranışlarında olumsuz etkilere sebep olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.