Velilere korsan servis uyarısı

Velilere korsan servis uyarısı

Velilere korsan servis uyarısı

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, korsan servis araçlarının ve bu aracı kullanan şoförlerin öğrenci taşımak için gereken şartlara uygunluğunun kontrol edilemediğini belirterek, velilerin servis seçiminde dikkatli olması gerektiğini söyledi.
 
Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci taşıyacak araçların ve bu araçları kullanacak şoförlerin belirli özellikleri taşıması gerektiğini vurguladı.
 
İzmir'de öğrenci taşımacılığının, yetkili kurumların kararıyla "S plakalı" araçlarca yapılabildiğine dikkati çeken Bostancı, "Velilerin dikkat etmesi gereken hususların başında aracın S plakalı olup olmadığı geliyor" dedi. Öğrencilerin taşındığı araçların arkasında "okul taşıtı" levhası ve "dur" lambasının bulunması gerektiğini ifade eden Bostancı, aracın 12 yaşından küçük, kapısının da şoför kontrolünde açılıp kapanacak şekilde otomatik olması gerektiğini aktardı.
 
Bostancı, "S plakalı" servis araçlarının çeşitli denetimlerden geçtiğini, teknik ve yasal koşulları taşıyıp taşımadıklarının kontrol edildiğini anlatarak, "Öğrenci taşıyacak şoförlere de trafik, mevzuat, öfke kontrolü, farkındalık, halkla ilişkiler, ilk yardım konularında eğitim veriyoruz. Ayrıca alkol ve uyuşturucu bağımlılık testinden geçiriliyorlar. Sabıka kayıtlarını istiyoruz. Bu değerlendirmelerden geçemeyenler şoför koltuğuna oturamıyor" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.