Vekil imamlar kadro bekliyor

Vekil imamlar kadro bekliyor

Geçen yaz Meclis’te kabul edilerek geçen torba yasadan kadro talepleri son anda çıkarılan vekil imam, müezzin ve fahri Kur’an kursu öğreticileri, umutlarını TBMM’ye gelmesi beklenen yeni torba yasaya bağladı.

Meclis’i dilekçe yağmuruna tutan vekil ve müezzinler; kadro taleplerinin yeni torba yasada yer almasını istiyor.

TBMM BÜROSU - Geçen yaz Meclis’ten geçen torba yasadan kadro talepleri son anda çıkarılan vekil imam, müezzin ve fahri Kur’an kursu öğreticiler, umutlarını Meclis’e gelmesi beklenen yeni torba yasaya bağladı. Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında önemli düzenlemeler getirecek olan torba yasada yer almak isteyen vekil imam ve müezzinler Meclis’i dilekçe yağmuruna tutuyor.  Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yeterlilik belgesi ve KPSS puanları olmalarına rağmen kadroya alınmamalarından şikayetçi olan vekil imam, müezzin ve fahri Kur’an kursu öğreticileri; TBMM Dilekçe Komisyonu’na verilen dilekçelerde, “4/B’liler kadroya geçti. 4/C’lilere ve taşeron çalışanlara kadro kapıda, vekiller de kadroya alındı. Fakat bizim hakkımızda hâlâ hiçbir çalışma yok. Bizler bu kuruma yıllarımızı verdik. Bizim de kadro hakkımız yok mu?” ifadelerine yer verildi.

Kadrolularla aynı işi yaptıklarını hatırlatan vekil imam, müezzin ve fahri Kur’an kursu öğreticileri, “Birçoğumuz 2-3 vasıta ile işe gidip geliyoruz. Birçoğumuz evli ve ücret olarak kadrolu öğreticilerin maaşının yarsından da az bir maaş alıyoruz. Tatillerde ücret işlemiyor. Vekiller asli görevlinin maaşının yarısını almakta. Sigorta sorunumuz uzun yıllardan beri devam ediyor” dediler. Vekil olarak görev yapmalarının aile hayatlarını etkilediğine dikkat çeken vekil imam, müezzin ve fahri Kur’an kursu öğreticileri, “Görevimiz bittikten sonra yeni bir iş arayışı içerisine girmekteyiz ki farklı işlerde çalışarak hayata tutunmaya ve ailelerimizi geçindirmeye çalışmaktayız. Kimi arkadaşlarımızın ödenecek borçları, son derece ciddi hasta çocukları, hasta anne babaları ve kardeşleri bulunmakta. Tedavi ve ilaç masraflarını bile karşılamakta güçlük çekmekteler. Vekillik bittikten sonra hanımından boşanmak üzere olan arkadaşlarımız bile var” dediler.

Görevde bulundukları zamanlarda kadrolu imam hatip ve müezzin kayyımlarla aynı mesleği icra eden, aynı nitelikleri taşıyan liyakatli kişiler olduklarına vurgu yapan vekil imam ve müezzinler, “Buna rağmen aynı özlük haklarına sahip değiliz. Görevlerimizi tam olarak yapabilecek seviyede olduğumuzu da kanıtlamış bulunmaktayız. Biz de asaleten atanma istiyoruz” dediler.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.