Vefat edenlerin sayısı 274'e yükseldi

Vefat edenlerin sayısı 274'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 274'e yükseldiğini söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda 274 işçi kardeşimize ulaştık. 196 işçinin naaşını ailelerine teslim ettik" dedi.
 
Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağılık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Gurup Başkan Vekili Belma Satır ve bazı milletvekillerinin katılımıyla sürdürülen kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurtarma ekiplerinin başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirten Taner Yıldız, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda 274 işçi kardeşimize ulaştık. 196 içi kardeşimizin naaşını ailelerine teslim ettik" dedi. 
 
Galerilerde yangının devam ettiğini, bu nedenle havanın yönünü değiştirmek durumunda olduklarını ifade eden Yıldız, "Yangınla birlikte bu işi götürmek durumundayız. Havanın yönünü değiştirmek için 4 saatlik hazırlık süremiz var. Gece yarısı saat 2 itibariyle tekrar çalışmalara başlayacağız. Kurtarma ekibi olarak  2 ayrı bloktan madene gireceğiz. 2-2.5 saat kadar kurtarma ekibi dinlenip tekrar sabaha kadar çalışmaya devam edecekler" diye konuştu.  
 
İki zor bölgenin kaldığını, çalışmaları bugün tamamlamak istediklerini bildiren Yıldız, zamanın aleyhte işlediğini yineledi.
 
Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldız bir soru üzerine işçilerin tamamının madenden çıkartılmasından sonra hemen idari ve davaya konu olacak soruşturmalar ile denetimlerin başlayacağını, teknik rapor sonucunun beklenmesi gerektiğini belirtti. Ocakta hızlı karbonmonoksit deşarjı ile karşı karşıya olunulduğunu, buna trafo patlamasının mı yoksa başka bir şeyin mi yolaçtığının raporlamalardan sonra görülebileceğini ifade eden Yıldız, "İşçi kardeşlerimiz çıkarıldıktan sonra buradaki teknik çalışmalar sonuçlandırılıncaya kadar kapılar mühürlenecektir. Ancak teknik heyetin çalışmasına müsaade edilecektir. Bütün bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız" cevabını verdi. 
 
Havanın yönünün değiştirilmesi sürecinde kurtarma çalışmalarının yapılıp yapılamayacağı yönündeki soru üzerine Yıldız, sıhhatli yapılmasının işin kendisi kadar önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
 
"500'ü aşkın arama kurtarma ekibi güzel bir koordinasyonla çalışıyor. Onların sağlığını en az yeraltındaki arkadaşlar kadar da düşünmek durumundayız, üstümüze bir risk almamalıyız. Temiz havanın yönünü değiştireceğiz. Haritalar, dehlizler, kanallar bizim böyle yapmamızın doğru olacağını söylüyor. 9 kişilik heyetle değerlendirdik ve bu sonuca vardık."
 
Bakan Müezzinoğlu: 61 yaralının tedavisi sürüyor
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu hastanelerde tedavi gören işçi sayısının 61 olduğunu, yaralılarda olağan üstü bir sağlık sorunuyla karşılaşılmadığını dile getirdi. Müezzinoğlu, tedavisi devam eden hastaların bir kısmının bugün taburcu olabileceğini de sözlerine ekledi. 
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise sosyal hizmetle ilgili çalışmaların devam etiğini, Soma'da bulunan bazı milletvekilleriyle bugün işçi ailelerini ziyaret edeceklerini söyledi. 
 
AK Parti Grup Başkan Vekili Belma Satır da bugün TBMM bünyesinde AK Parti, CHP, MHP ve HDP olarak müşterek bir taziye yayınladıklarını söyledi. 20 AK Parti milletvekiliyle Soma'ya geldiğini belirten Satır, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum