Vay sen misin Nakşiyi, Kadiriyi, Nurcuyu, Süleymancıyı meşrulaştıran

Vay sen misin Nakşiyi, Kadiriyi, Nurcuyu, Süleymancıyı meşrulaştıran

Akif Beki: Diyanet, cemaat ve tarikat liderlerini davet edecekmiş. Nakşi'sinden Kadiri'sine, Nurcusundan Süleymancısına bir liste çağrılacak

Risale Haber-Haber Merkezi

Akif Beki, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cemaat ve tarikatlerle görüşmesine tapki gösterenlere tavsiyede bulundu: "Korkmayın, cemaat ve tarikatlar şeffaflaştı, devletin kaydı kuydu altına girdi diye laiklik elden gitmez. Siz siz olun tam tersinden korkun, az daha elden gitmiyor muydu?"

DİYANETE DİŞ GICIRDATIYORLAR

"Bırakın tarikatlar meşrulaşsın" başlıklı Hürriyet'teki yazısında, "Diyanet, cemaat ve tarikat liderlerini davet edecekmiş. Nakşi'sinden Kadiri'sine, Nurcusundan Süleymancısına bir liste çağrılacak. Diyanet’in şemsiyesi altında toplanacaklar, cemaat ve tarikatların şeffaflaşma sorunlarını yüz yüze masaya yatıracaklar. Devlet işleriyle cemaatlerin din, iman hizmetlerinin arasına nasıl bir çizgi çekileceğini tartışacak, belki ortak bir deklarasyona bağlayacaklar" ifadelerini kullanan Beki, "Fakat buna sevineceğine rahatsız olanlar var. Vay sen misin devlet nezdinde tarikatları meşrulaştıran diye, bir kesim telaş edip Diyanet’e diş gıcırdatıyor" dedi ve rahatsız kesime soru sordu:
 
"Diyanet mi icat etti bu yapıları, hayır.  
Cemaatler hayatımızın bir gerçeği mi, gerçeği.
Tarikatlar bir sosyal olgu mu, olgu.
Şeyhlik yok demekle yok oluyor mu, olmuyor.
Kaybolsunlar deyince ortadan kayboluyorlar mı, kaybolmuyorlar.
Tekke ve zaviyeler kanunla yasaklanınca tekke ve zaviyelerin kökü kurudu mu, kurumadı."

ŞEFAFLAŞINCA LAİKLİK ELDEN GİTMEZ TAM TERSİNDEN KORKUN
 
Diyanet’in yaptığının iyi olduğuna dikkat çeken Beki, yazısını şöyle sürdürdü:
"Yeraltına itilmektense bırakın cemaat ve tarikatlar yerüstünde faaliyet göstersin. Denetim dışı kalmalarındansa bırakın devletin merceği altına girsinler. Karanlıkta kalmaktansa bırakın şeffaflaşsınlar. Yasaklı olmaktansa bırakın yasal statü kazanmaya zorlansınlar. Devlet tarafından dışlanmaktansa bırakın tanınsınlar, muhatap alınsınlar, denetlensinler çok daha iyidir.
 
"Bilal Erdoğan haklı; topladıkları kurban derisinden zekât parasına neyi, nereye harcadıklarının hesabını başka türlü nasıl soracaksınız? Unutmayın ki FETÖ canavarı, yeraltında büyüdü. Denetimden ve şeffaflıktan uzak olduğu için elinin kolunun nerelere uzandığı fark edilmedi. Farkına varılana kadar iş işten geçmişti. Diyanet’i eleştireceğinize cesaretlendirin, teşvik edin ki karambolde yeni FETÖ’ler gelişip serpilmesin. Korkmayın, cemaat ve tarikatlar şeffaflaştı, devletin kaydı kuydu altına girdi diye laiklik elden gitmez. Siz siz olun tam tersinden korkun, az daha elden gitmiyor muydu?

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.