Vatikan'da ilk kez Kur'an okunacak

Vatikan'da ilk kez Kur'an okunacak

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in daveti üzerine bugün Vatikan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılacağı 'Barış için Dua Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Bu zirve dolayısıyla tarihte ilk kez Vatikan'da Kur'an-ı Kerim de okunmuş da olacak.

Vatikan, Papa Francis'in daveti üzerine 'Barış için Dua Zirvesi'ne ev sahipliği yapıyor. Tarihi zirveye İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yanı sıra Fener Rum Patriği Bartholomeos da katılıyor. Papa Francis, geçtiğimiz hafta Beytüllahim'e yaptığı ziyaret sırasında Filistin ve İsrail liderlerini Vatikan'a davet etmiş, liderler de bu daveti kabul etmişti.

Barışın sembolü zeytin ağacı dikilecek

Fener Rum Patriği Bartholomeos’nun da katılacağı zirvede, liderlere Müslüman, Hristiyan ve Musevi din adamları eşlik edecek. Dünya barışı için dua edilecek olan buluşmada duaların İngilizce, İtalyanca, İbranice ve Arapça okunacağı belirtildi. Bu buluşma dolayısıyla tarihte ilk kez Vatikan’da Kur’an-ı Kerim okunmuş olacak.  Zirvenin ardından barışın sembolü olarak zeytin ağacı dikileceği açıklandı.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.